„Novosadski vinterfest“ u trci za najbolji božićni market Evrope

Internet portal „Evropske najbolje destinacije“, koji radi u saradnji sa Evropskom komisijom, uvrstio je zimski festival u Novom Sadu među najbolje božićne markete. Konačan plasman "Winterfest"-a još nije poznat jer glasanje počinje sutra.

Zimski festival "WinterFest" u Novom Sadu, drugom gradu po veličini u Srbiji i glavni grad Vojvodine, prvi je i najstariji božični market u Srbiji, piše portal Evropske najbolje destinacije (europeanbestdestinations.com).

Od 2016. godine, „Novosadski vinterfest“ beleži veliki broj poseta iz svih krajeva Srbije i drugih zemalja regiona.

Kao najveću atrakciju, portal izdvaja veliku „Raspevanu jelku“, na kojoj svakog dana nastupaju horovi dece i odraslih iz cele Vojvodine.

U pitanju je multikulturalna pokrajina pa horovi pevaju na deset jezika – srpskom, mađarskom, slovačkom, rusinskom, hrvatskom, ladino jeziku, jidišu, engleskom, nemačkom i ruskom.

Oko 500 drvenih kućica podignuto je na Trgu slobode, u istorijskom jezgru Novog Sada. U ponudi za najmlađe je „Igraonica sa slamom“ gde gradska deca željna prirodnih materijala mogu da se igraju bezbrižno.

Nakon 30 godina, navodi portal, organizatori „Vinterfesta“ vratili su fijakere na novosadske ulice.

Novi Sad je Evropska prestonica mladih 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine, ističe portal.

Konačan plasman "Winterfest"-a još nije poznat jer glasanje za najbolji božićni market počinje sutra.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 28. nov 2019, 11:05) - anonymous [neregistrovani]

Nametanje tudjih vrednosti

Srpski narod nema u svojoj tradiciji nikakve Bozicne praznike pred kraj kalendarske godine s obzirom na to da mi svoje Bozicne praznike slavimo po starom kalendaru. Zapad diriguje sa nama kako pozeli sto nije cudno, ali je cudno sto smo mi sami dozvolili da postanemo suncokreti bez svog "ja" koji se okrecu kako vetar duva.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">