Velizar, vozač bez greške pola veka!

Meštanin sela Belo Polje kod Gornjeg Milanovca, Velizar Savić verovatno je jedini vozač u Srbiji koji je od Suda tražio i dobio uverenje da za 50 godina koliko je za volanom nije napravio nijedan prekršaj.

Prva kola dobio je od tasta na poklon. U to vreme, pre pola veka, bio je jedini vozač u pet sela. Zato je pomagao kome god je potrebno. Čak je često kaže bio i Hitna pomoć.

„I u banje vozio i u bolnice i porodilište i sve gde god je trebalo. Neko se poseče, neko pane sa šljive, neko... ja sam to sve i bio sam dva puta davalac krvi toga koga sam odvozio u bolnicu“, priča Velizar Savić.

Velizar tvrdi nije daleko putovao. Godišnje je prelazio nekih desetak hiljada kilometara od sela do sela i do obližnjih gradova, ređe do Makedonije, Bosne. 

Ali uvek oprezno. Automobil je čuvao, a još više vodio računa o svakom detalju na putu. I danas poštuje svaki saobraćajni znak i pažljivo vozi.

„Nisam dobar vozač za nekoga. Kao i sve nekom valjaš, nekom ne valjaš. Ja sam vozio, od 70 nisam prelazio. Ko 'oće brže nek prolazi. Ja idem desnom stranom i to ide tako“,

Ponosan je što u dugogodišnjem vozačkom stažu nije pravio prekršaje, a drugima za volanom, ovaj penzioner, savetuje da uspore: „Kad sede da požure, a kad voze polako. Sede oni u kafani pogledaju na sat, kaže – ja zakasnih. Odmah gas kol'ko goj može. E, a kod mene nijedanput nisu zaškripale gume“.

Da je vozač bez greške želeo je da dokumentuje pa uverenje Suda u Gornjem Milanovcu sa ponosom pokazuje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се