Savetovalište za sve one koji su besni na Gretu Tunberg

Šveđanka Greta Tunberg podigla je veliku prašinu svojim govorom o klimatskim promenama u UN. Iako je govor bio namenjen kao apel svetskim liderima da je akcija potrebna, desničari širom planete našli su se toliko uvređeni da je na društvenim mrežama i nekim medijima usledila lavina kritika. Srećom za sve njih, pomoć je stigla.

Satiričar Mark Hamfriz došao je na genijalnu ideju kako da pomogne svim desničarima sveta i onima koji negiraju klimatske promene – savetovalište za sve one koji su besni na Gretu Tunberg.

Snimak postavljen na Tviteru pokazuje kol-centar kako prima žalbe ogorčenih odraslih ljudi besnih na devojku, koja pokušava da podigne svest o hitnosti preduzimanja koraka protiv globalnog zagrevanja.

„Dobar dan, dobili ste savetovalište Greta Tunberg. Ukoliko ste odrasla osoba kojoj je potrebno da viče na dete iz određenog razloga, kol-centar Greta Tunberg je tu da vas istrpi“, glasi početak snimka, nakon čega sledi kolaž odraslih osoba koje se žale na mladu Šveđanku.

„Pokušava da prikaže da je smak sveta zapravo smak sveta“, „Ova šarada je otišla predaleko. Sad vidim i da priča pred lažnom sednicom UN-a“, „Ako se toliko brine o obnovljivoj energiji, zašto ne nosi kačket sa solarnim panelom i ventilatorom na njemu“, samo su neke od žalbi.

Komičar je imao još jednu poruku: „Pre nego što odete uključite 'kaps-lok' (sve velika slova) u počnete da komentarišete na sajtovima, pustite da vas naši stručni savetnici procene vašu situaciju.“

Snimak je na Tviteru pregledan više od četiri miliona puta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво