Kako da postanete preduzetnica

Projekat „Znanjem do cilja“ održava se drugu godinu zaredom i ima za cilj da svim ženama omogući neophodna znanja iz oblasti menadžmenta i praktične poslovne veštine, koje su im potrebne, kako za pokretanje, tako i za unapređenje sopstvenog biznisa.

Grad Beograd, Kancelarija za mlade i kompanija „Interlink biznis centar“ realizuju kurs za preduzetnice „Znanjem do cilja“, koji će obuhvatati 30 predavanja sa fondom od 60 časova u okviru kojih će polaznice proći obuku za preduzetnice.

U 2018. godini uspešno je realizovan projekat, na kome su polaznice imale priliku da se upoznaju sa osnovama za pokretanje biznisa, kroz teme kao što su „Kako da pokrenete svoj biznis“, „Osnove računovodstva“, „Kako otvoriti start-ap“.

Ove godine će polaznice i buduće preduzetnice imati šansu da ovladaju naprednim veštinama menadžmenta. Učesnice će imati priliku da od 02. oktobra do 09. decembra, svakog ponedeljka, srede i petka, slušaju predavanje na određenu temu, u fiksnom teminu od 18.30 do 20 časova.

U sklopu projekta, polaznicama će biti emitovan i obrazovni film Ja kao preduzetnica, u cilju boljeg razumevanja izazova koje preduzetništvo sa sobom nosi.

Teme koje će se ove godine obrađivati su: poslovni bonton, psihologija potrošača, veštine kreiranja tražnje kod kupaca, upravljanje marketing miksom, PR – kako nastupiti u medijima, komunikacija sa kupcima, prevazilaženje treme u javnom nastupu, samomotivacija, preduzetnica kao prodavac, kako napraviti profesionalan profil, preduzetnica kao marketing menadžer, koučing u biznisu, instalacija Vordpres (Wordpress) platforme i kreiranje Vordpres sajta, kreiranje veb prodavnice, Gugl analitiks, Fejsbuk i Instagram oglašavanje, kao i mnoge druge.

Kreiranjem naloga na veb sajtu polaznice kursa će moći da pristupe predavanjima, sadržaju i dodatnom materijalu, kao i da komuniciraju sa predavačima i drugim korisnicama. Pravljenje naloga će korisnicama obezbediti i obaveštenja o predavanjima i novim sadržajima.

Predavanja će držati kvalifikovani predavači i uspešni privrednici sa znanjem i iskustvom. Pored predavanja i prenošenja znanja kroz primere i radionice, predavači će imati i savetodavnu ulogu i predstavljaće podršku učesnicama.

Na kraju samog kursa, polaznice će polagati onlajn test koji će sastaviti i proveriti predavači, pri čemu one koje ga polože dobijaju sertifikat o završenom kursu inovacionog preduzetništva. Prošlogodišnji završni test polagalo je 1.716 žena, od kojih ga je uspešno položilo 522 osobe.

Jedan od najzaslužnijih za realizaciju ovog projekta je član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

„Platforma Znanjem do cilja predstavlja zajednički projekat Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, Grada Beograda, Kancelarije za mlade grada Beograda i kompanije 'Interlink biznis centar'. Nakon realizacije projekta u 2018. godini uspeli smo da ostvarimo veliki uspeh i motivišemo nekoliko hiljada žena da zakorače u svet preduzetništva. Siguran sam da će ovogodišnja realizacija projekta doneti još jedan korak napred i smanjenje nezaposlenosti u našem gradu. Znanja i veštine kojim ovladaju učesnice projekta, biće dovoljne da se ravnomerno upuste u tržišno nadmetanje. Postanite deo platforme Znanjem do cilja i pratite besplatne radionice sjajnih predavača“, istakao je Petronijević.

Projekat „Znanjem do cilja“ omogućava svim ženama koje su motivisane za učenje i razvoj, da na jednom mestu steknu praktična znanja iz oblasti i tema koje su od velikog značaja za vođenje svog biznisa i uspešno poslovanje.

Polaznicama će biti pružene informacije i znanja, kroz specifične teme, koje su retko zastupljene na kursevima o poslovanju, a koje zapravo čine temelj bavljenja preduzetništvom. Učesnice će praćenjem online predavanja uživo, ojačati svoje veštine i potencijale, a pritom će štedeti svoje vreme i resurse.

Za praćenje ovog programa nije neophodno nikakvo predznanje, već je bitna želja da se nauči nešto novo i motivisanost da se steknu potrebna znanja. Projekat pruža svim ženama jednaku šansu da se obrazuju i usavršavaju.

Pored težnje poboljšanja položaja žena u privredi, projekat kao ideju ima i jačanje rodne ravnopravnosti i podsticanje žena preduzetnica da se istaknu na tržištu. Kako u Srbiji žene zbog rodnih i kulturoloških problema, nažalost često nisu dovoljno informisane o tome gde mogu da rade i šta im je sve neophodno za započinjanje sopstvenog biznisa, ovaj projekat predstavlja jedinstvenu šansu da na lak način dođu do važnih podataka.

Kroz edukativna predavanja u okviru ovog projekta, žene će biti osposobljene da samostalno dolaze do potrebnih informacija i da se osećaju kompetentno da započnu i vode svoj posao.

Želja organizatora ovog projeta je upravo ta da žene u Srbiji ne odustanu na samom početku, već da prevaziđu prepreke, usude se, izađu na tržište, istaknu svoje potencijale, dokažu se i uspešno ostvare svoje ciljeve.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 22. sep 2019, 05:57) - anonymous [neregistrovani]

Preduzetnistvo

Da li ce kurs biti organizovan samo u Beogradu ili i u nekiim vecim gradovima?

(subota, 21. sep 2019, 14:09) - Паметњаковић [neregistrovani]

Размислите мало.

Нико од успешних предузетника није ишао ни на какве курсеве.