Iz želuca joj izvadili 1,6 kilograma nakita i novčića

Hirurzi u indijskoj državi Zapadni Bengal nisu mogli da veruju kada su u želucu 26-godišnje pacijentkinje pronašli 1,6 kilograma nakita i novčića.

Runi Katun hitno je prebačena 16. jula u bolnicu nakon što joj je pozlilo, ali doktori nisu mogli da je operišu jer je bila izuzetno slaba.

„Nivo hemoglobina joj je bio izuzetno nizak i bila je veoma slaba, tako da nismo odmah mogli da operišemo“, rekao je doktor Sidarta Bisvas.

Kada su joj stabilizovali stanje i popravili krvnu sliku, odlučili su da je operišu, a zatekli su veoma bizarno stanje.

Iz želuca su izvadili 1,6 kilograma nakita, odnosno 69 lanaca, 46 novčića, osam katanaca, 11 nosnih minđuša, četiri ključa i pet narukvica.

Doktori kažu da je veći deo nakita bio od bakra ili mesinga, ali da je bilo i skupih zlatnih stvari. Sve zajedno, nakit koji je Katun progutala vredi oko 60.000 evra, prenose mediji.

Indijski doktori rekli su da pacijentkinja očigledno boluje od bolesti pika - poremećaj ishrane koji karakteriše konzumiranje nehranjivog materijala. Jedna od varijanti ovog poremećaja podrazumeva i unošenje oštrih predmeta (akufagija).

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 27. jul 2019, 07:45) - Драагооољуб [neregistrovani]

Бизарно - Скривено

У тексту се користи реч "бизарно". Шта она заправо значи? "Bizarre" (F) или Bizzara (E) уствари означава длаком скривену људску браду! Значи нешто СКРИВЕНО, а не нешто необично, јединствено како се данас то тумачи! Дакле, ових 1,6kg накита у стомаку је стварно Бизарно уствари Сакривено!