Putinovo se nada Putinu

Dvanaest meštana Putinova sela u opštini Medveđa na administrativnoj liniji sa KiM očekuje da predsednik Rusije Vladimir Putin, možda, ako to dozvoli protokol, poseti njihovo selo. Sve je spremno, put je prohodan, kafana „Krim“ doterana. Za predsednike Srbije i Rusije spremili su i poseban poklon – rakiju „putinovaču".

Sneg do kolena kao u Sibiru, a u Putinovu praznična atmosfera. Dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Srbiju za 12 meštana zaseoka na obroncima Radana bio bi događaj od posebnog značaja. Oni su spremni i nadaju se da će ruski predsednik naći način da poseti i njihovo selo.

„Mi smo spremni da ga dočekamo samo ako on reši da dođe. Sve je spremno ne treba nam niko, ni njegova pratnja", kaže meštanin Milutin Petrušić Serdar.

I u kafani „Krim" dekoracija primerena velikoj ljubavi koju Petrušići, Delibašići, Petronijevići, porodice koje žive u Putinovu osećaju prema Rusiji ruskom narodu i ruskom predsedniku Putinu. Tu je i nezbežna „putinovača", rakija koja se ovde proizvodi i koja je već postala njihov prepoznateljiv brend.

„Srce puno ljubavi prema ruskom narodu pogotovo prema Putinu. Tu je i 'putinovača'. Ima i vruće rakije ne samo 'putinovače'", ističe Mališa Petrušić.

Putinovo je pre nekoliko meseci posetio i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin. Nedavno je rekonstruisan i put a od kada su meštani sela Adžinci pre godinu i po dana promenili ime, Putinovo je postalo prava turistička atrakcija.

„Sigurni smo da se u Rusiji zna za Putinovo čak sam prilično siguran da i sam predsednik Putin zna za ovo mesto", navodi predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić.

„Ukoliko ne bude bude mesta i prostora u protokolu prilikom ove posete nadamo se i vrlo smo voljni da ga dočekamo nekom drugom prilikom", dodaje Arsić.

Milutin Petrušić Serdar poručuje predsednicima Putinu i Vučiću da dalje nastave sa saradnjom jer, kako kaže, Rusi i Srbi su jedan narod.

Putinovo sa nestrpljenjem čeka predsednika Putina. Onako kako to njima dolikuje – domaćinski i uz zvuke gusala i srpskih junačkih pesama.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 17. jan 2019, 12:46) - anonymous [neregistrovani]

Putinovo

Lepo.