Održana akcija „Spasimo beogradske vrapce“

Kompanija „Perno Rikard“, već osam godina, na globalnom nivou sprovodi inicijativu „Dan odgovornosti“, organizujujući društveno odgovorne aktivnosti, kada se 18.500 zaposlenih širom sveta angažuje u zemljama u kojima kompanija posluje.

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija „Perno Rikard“ organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.

„Ponosna sam što kompanija 'Pernod Rikard' odgovorno ulaže u zajednicu u kojoj posluje, a ove godine, želeli smo da skrenemo pažnju javnosti na značaj očuvanja vrabaca. Svi zaposleni su učestvovali u izradi i postavljanju kućica za vrapce sa hranilicama na izabranim lokacijama, kako bi im pomogli opstanak u gradu čiji su simbol“, izjavila je Ana Zlatanović, brand menadžerka i iderka održivosti i odgovornosti u kompaniji „Perno Rikard Srbija".

„U Srbiji se gnezdi između 1.300.000-1.900.000 parova vrabaca pokućara, čija populacija već nekoliko decenija opada. Kao i u svim svetskim metropolama, i u Beogradu, razlog za smanjenje brojnosti vrabaca leži u promenama u staništu. Promena stila gradnje objekata, smanjenje broja domaćih životinja, čiju su hranu koristili vrapci, zagađenje, takmičenje sa gradskim golubovima su amo neki od razloga za pad brojnosti ove vrste. Raduju nas aktivnosti kompanija kao što je 'Perno Rikard' koja je prepoznala značaj očuvanja vrabaca, simbola Beograda i naših prvih komšija i podržala akciju njihove zaštite“, rekao je Slobodan Knežević, predstavnik Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Kompanija „Perno Rikard“, daje višegodišnji doprinos društvu kroz razne akcije vezane za društveno odgovorno poslovanje, koje planira da nastavi da realizuje i u budućnosti.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 08. jun 2018, 15:03) - anonymous [neregistrovani]

vrapci

Rasterajte vrane, svrake, divlje golubove i eto vrabaca.
Kod mene u Zarkovu ih ima, jos ih ja hranim zimi mrvama hleba.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">