Francuska najpopularnija turistička destinacija, SAD pale na treće mesto

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija saopštila je da je Francuska zadržala vodeću poziciju na listi najpopularnijih turističkih destinacija. Drugo mesto je od SAD preuzela Španija.

Još nisu saopšteni tačni brojevi turista za prošlu godinu, ali je 2016. godine Francuska ugostila 82,6 miliona posetilaca, dok su SAD i Španija privukle 75,6 i 75,3 miliona turista.

Ukupan broj međunarodnih turističkih dolazaka porastao je prošle godine za sedam odsto - na 1,3 milijarde.

Očekuje se da će taj trend biti nastavljen i ove. Turistička organizacija UN istakla je da Evropa beleži izvanredne rezultate sa svojim mediteranskim destinacijama.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 16. jan 2018, 14:33) - Boban [neregistrovani]

i jos svasta nesto imamo

poput novogodisnjih ukrasa koji se postavljaju krajem oktobra, isaranih fasada, prljavih parkova drugih javnih povrsina, puteva punih rupa, divjih taksista, divle gradnje, zagadjenih vodotokova, napustenih gradilista i svakojakih drugih cuda koje mozemo da stavimo u turisticku ponudu.

(utorak, 16. jan 2018, 12:38) - halo travel [neregistrovani]

turizam u porastu

I pored terorizma turizam ne stagnira nego još više napreduje, treba i da se "omastimo" barem delićem ovog ogromnog kolača. Nemamo mora, ali imamo planine i banje, i Beograd, Novi Sad,... isto tako malo agresivnija turistička promocia nije na odmet.