Osmogodišnjak krišom sakupio novac za invalidska kolica najboljem drugaru

Kada je Pol Barnet upoznao Kamdena Hušana u vrtiću, dva dečaka odmah su postali najbolji prijatelji. Uprkos tome što je Kamden u invalidskim kolicima, Pol se nikada prema njemu nije odnosio nipodaštavački, a onda je odlučio i da za svog najboljeg drugara prikupi novac za nova kolica, koja će mu olakšati kretanje.

Pol i Kamden su počeli da se druže glumeći superheroje i praveći smešne video-snimke. Dok su se druga deca fokusirala na Kamdenov invaliditet i kolica, Pol ga nikada nije doživljavao kao drugačijeg.

Kamden, koji živi u Poveju u Kaliforniji, rođen je sa tumorom na Th2 i Th3 pršljenovima, a tumor je bio toliko velik da se formirao oko kičmenog stuba.

Iako je posle tri operacije tumor odstranjen, Kamden je ostao paraplegičar i kreće se pomoću invalidskih kolica, koja su teška, a on ponekad ima poteškoća da ih gura i upravlja njima.

Kada su njih dvojica bili na izletu, kolica su zapela i prevrnula se, a Kamden je ispao iz njih. Pol je odlučio da nešto uradi.

Pošto Hušanovi nemaju novac za nova kolica, a državna zdravstvena služba „Mediker“ pokriva troškove za jedna kolica svakih pet godina, Pol je rekao majci da želi da nabavi nova kolica za Kamdena.

Bez znanja svog najboljeg prijatelja i njegove porodice, Pol je na sajtu Go Fund Me pokrenuo akciju prikupljanja novca za nova kolica, koja bi mogla da budu potpuno prilagođena svim Kamdenovim potrebama.

Za dve nedelje prikupio je 5.455 dolara, uveliko premašivši prvobitni cilj od 3.900 dolara.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 27. jul 2017, 09:31) - anonymous [neregistrovani]

Ehej

Koliko mu davali dzeparac kad mogao da priusti kao osmogodisnjak da kupi invalidska kolica?
Ovo opet namestaljka za medije i podvala drustvu, sta je sledece osmogodisnjak spasao kitove, porodio trudnicu, spasio avion da se ne srusi i slicno?

(sreda, 26. jul 2017, 21:43) - anonymous [neregistrovani]

Bravo junace,

pokazi otvorena srca odraslima, kako se zivi sa susedima i ljudima u okolini.

(sreda, 26. jul 2017, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

Веома лепо

Веома леп гест дечака.

(sreda, 26. jul 2017, 20:22) - раша [neregistrovani]

мали велики човек

Деца понекад више знају од одраслих. Овај дечак је одрастао пре својих вршњака. Колица су најмањи проблем, много је битнији осмех на лицу болесног дечака јер зна да неко жели да се дружи и са њим,иако је различит!

(sreda, 26. jul 2017, 19:11) - anonymous [neregistrovani]

Cestitam

Svaka cast! Prosto ne postoje recida opisu ovakav gest i lepo drugarstvo!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">