Maturanti plesali u gradovima širom Srbije

U više od 30 gradova Srbije, tačno u podne, održan je tradicionalni maturski ples kadril – popularni ples četvorki. Uz muziku Johana Štrausa Mlađeg, naši maturanti plesali su kada i njihovi vršnjaci u centralnoj i srednjoj Evropi.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 20. maj 2017, 00:26) - anonymous [neregistrovani]

Hvala bogu da u moje vreme nije bilo toga, mi smo se samo pozdravili sa profesorima i zbogom, svi su pomislili ono cuveno, ajde u zdravlje i da se vise nikad ne vidimo.

Jer znate kad sedite u srednjoj, dosadite svima i oni vama. Nema tu nekog solidarisanja sa ostatkom evrope, bas nas briga za njih, oni su nesto deseto, njima vrte tu neku pricu o zajednistvu, kako je evropska unija dobra i ne znam druge bajke, to kod nas na balkanu nema, kod nas je glavno da posle srednje svako na brzinu nadje posao, nema tu mesta za zurke i veselja, zivot je kratak, kad se okrenes, eto ti 60 godina, ili dobijes penziju ili ne, okreni obrni, nista ne izlazi na dobro u svakom slucaju. Sto se tice tih plesanja, treba da pricaju deci kako su bili deo neceg sto nema veze sa srbijom, neko im reko, plesite sa vrsnjacima, sa vama ce plesati cela evropa i vi ste deo nje, kad bi se gadjali sa kragujevcom.