Prvo noćenje u Drakulinom zamku za Noć veštica

Dvoje hrabrih turista pobedilo je na međunarodnom takmičenju i prvi put će provesti noć, 31. oktobra za Noć veštica, u čuvenom dvorcu u Transivalniji gde je navodno boravio Drakula, najpoznatiji vampir na svetu.

Dobitnici će stići u dvorac kočijama u večernjim satima u ponedeljak uveče a ispred utvrđenja će ih čekati stručnjak za vampire Dejkri Stoker, potomak irskog pisca Brema Stokera koji je ovekovečio lik Drakule 1897. godine.

Turistima, čija imena nisu saopštena, biće priređena večera uz sveće kao u Stokerovoj knjizi, a postoji mogućnost da dobitnici spavaju u mrtvačkim sanducima, jer se Drakula trudi da se predstavi kao dobar domaćin, naveli su organizatori takmičenja i dodali da će sve vreme posetioci biti „u finoj neizvesnosti“.

Takmičenje je organizovao internet servis za iznajmljivanje stanova i soba Er-bi-end-bi (Airbnb).

Zamak Bran, u okolini Brašova, srednjovekovno je utvrđenje i spomenik kulture nacionalnog ranga u Rumuniji. Nalazi se na granici između rumunskih pokrajina Transilvanije i Vlaške i poznato je i kao „Drakulin zamak“, uprkos činjenici da gotovo nema dodirne tačke sa rumunskim nacionalnim herojem Vladom Cepešom.

U zamku se nalazi i postavka vezana za istorijsku ličnost Vlada Cepeša, kao i za Stokerovog grofa Drakulu. Mada je postavka o Cepešu opravdana izuzetnim istorijskim značajem ove ličnosti za prostore Vlaške i Transilvanije, postavka vezana za Stokerovog fiktivnog vampira služi kao marketinški mamac za turiste.

broj komentara 6 pošalji komentar
(utorak, 02. jun 2020, 03:15) - anonymous [neregistrovani]

Gh

Nema nista dzabe

(nedelja, 30. okt 2016, 14:10) - Баш разумем све [neregistrovani]

Сами су тако изабрали !!!

Није ово никакав фиктивни маркетинг већ конкретан ноћни доживљај са све уједом који их чека у току ноћи и од кога ће сутрадан у јутро, дакле 1.новембра, бити два вампира више на овој планети - али, шта ћеш, сами су тако изабрали !!!

(nedelja, 30. okt 2016, 12:20) - anonymous [neregistrovani]

A glogov kolac ?

Jel se placa ili daje agencija dzabe?

(nedelja, 30. okt 2016, 12:19) - anonymous [neregistrovani]

Kod Drakulu

Treba se icepim od stra da ne ostane ni kapka krv u mene, pa jos da platim.Kakav mi je to turizam?

(nedelja, 30. okt 2016, 12:16) - anonymous [neregistrovani]

Zzzzzzzz .....

Buuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaa !

(nedelja, 30. okt 2016, 12:11) - ZARE [neregistrovani]

Neka..hvala..

Neka , hvala...samo vi spavajte u zamku.
Ja nešto nemam vremena....