Las Vegas u Kazahstanu

Kazahstanska turistička ponuda će za 10 godina biti bogatija za „Las Vegas”. Američka kompanija „Oz”, koja stoji iza projekta, planira da u gradnju novog „kockarskog grada” uloži između 25 i 30 milijardi dolara.

Mark Advent, američki investitor, sagradiće u Kazahstanu repliku Las Vegasa koja će koštati između 25 i 30 milijardi dolara, a cilj projekta je da privuče turiste.

"Želimo da privučemo ljude iz celog sveta, posebno iz Kine, Rusije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske i Evrope", rekao je Advent, direktor kompanije "Oz" koja se bavi projektima u oblasti razonode.

Radovi će početi krajem godine, a u prvoj fazi, koja će koštati 250 miliona dolara, biće izgrađen aerodrom čije je otvaranje najavljeno za kraj 2011. Aerodrom će moći da primi pet miliona putnika godišnje, najavio je Advent.

Novi "raj za kockare" zvaće se "Oz", i godišnje će moći da ugosti između 15 i 20 miliona posetilaca.

Replika Las Vegasa će se prostirati na 11.500 hektara, a nalaziće se u pustinji, 70 kilometara severno od nekadašnje prestonice Kazahstana, Alma Ate.

"Oz" će imati 25 kockarnica, hotele, 275.000 stanova i 1.000 restorana.

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev zatvorio je sve kockarnice pre dve godine, kako bi postojala posebna zona namenjena kockanju, a to će biti grad "Oz".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво