Dobar dan - oružje!

Kod sveštenika iz Kentakija koji je do skoro od svog stada tražio da na nedeljnu misu dolazi naoružano, ljubav prema oružju je preovladala, pa je posle 30 godina „sišao” sa propovedaonice i osnovao firmu za obezbeđivanje crkvi!

Ken Pagano, sveštenik iz Luisvila u američkoj državi Kentaki, ima dve velike strasti - veru i pištolje.

"Podmetni i drugi obraz", nikada nije bila omiljena Hristova poruka ovog pastora iz Kentakija koji je pre nekoliko dana odlučio da definitivno napusti propovedaonicu i posveti se oružju.

Pagano je letos već bio u žiži medijskog interesovanja kada je svoje vernike u Luisvilu pozvao da dođu u crkvu naoružani, kako bi dali podršku Drugom amandmanu američkog Ustava koji građanima garantuje pravo na posedovanje vatrenog oružja.

Kontroverzni sveštenik je za tu priliku organizovao i lutriju čiji je glavni dobitak bio pištolj, zatim pevanje patriotskih pesama, a na ulazu u crkvu je delio letke sa savetima kako postupati s oružjem.

Tada je izjavio: "Kao hrišćanski pastor verujem da bez duboko usađene vere u Boga i vatrenog oružja, ova zemlja ne bi opstala".

Pagano je prošlog meseca odlučio da posle 30 godina napusti sveštenički poziv i u potpunosti se posveti oružju.

"Trideset godina je bilo sasvim dovoljno, vreme je za promenu."

Ne samo da je počeo da radi na promovisanju Drugog amandmana, već je sa njujorškim rabinom Gerijem Moskovicem osnovao i konsalting firmu "International Security Coalition of Clergy" za obezbeđenje verskih objekata.

"Učiniti ranjive manje ranjivim" misija je ove novonastale koalicije. 

"Za teroriste i kriminalce crkve predstavljaju lake mete. Mnogi sveštenici nisu ni svesni kakvoj se opasnosti izlažu, iako je njihova dužnost da štite svoje stado naročito u vreme verske službe", objasnio je Pagano.

Njihova firma nudi savete o obezbeđenju crkava, kao što je angažovanje grupe naoružanih bezbednjaka, po mogućnosti izabranih među vernicima, jer će lakše moći da uoče "strance".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи