Seksom protiv recesije

Učesnici nedavno održanog međunarodnog skupa o značaju seksualnog života na svakodnevicu tvrde da su pronašli „radostan način” da se oživi zanemoćala svetska privreda.

Učesnici azijske Konferencije o seksologiji u Singapuru tvrde da su pronašli "najprijatniji mogući način" da se svetska privreda izvuče iz postojeće recesije i opšteg posustajanja.

Jedan od zaključaka glasi: zdrav seksualni život zaposlene čini srećnim i zadovoljnim, a oni će, za uzvrat, bolje i više raditi, biti kreativniji i tako obezbediti razvoj "robusne privrede", smatra dr Emil Ng, seksolog i osnivač Azijske federacije za seksologiju.

"Zdrav seks ne znači samo odsustvo bolesti ili seksualne disfunkcije. Najvažnije je biti sposoban za uživanje u seksu. A to će unaprediti dobrobit nacije i povećati produktivnost rada", izjavio je dr Ng novinarima na konferenciji za štampu.

Prema rezultatima njegovih istraživanja, "kad je privreda vaše zemlje u opadanju automatski opada i seksualna aktivnost muškaraca i žena, ali ne zbog seksualnih već zbog finansijskih problema čime se ulazi u začarani krug međuzavisnosti".

Eksperti su takođe naglasili da bi "mitovi o seksu" duboko ukorenjeni u različite azijske religije i kulture mogli vremenom stvoriti društvene probleme koji bi se, dalje, proširili na radne navike i sposobnosti odraslih.

"A kad je o Aziji reč, brojni mitovi i pogrešna shvatanja okružuju seksualnost i mogu značajno doprineti seksualnoj disfunkciji i porodičnoj disharmoniji", ocenio je indijski seksolog dr Ganeš Adajikan.

Seks i ekonomija su još 1960. godine "ukrstili puteve" kad je pilula protiv začeća ženama omogućila kontrolu rađanja i tako omogućila nagli porast broja zaposlenih žena.

Međutim, uz bavljenje uticajem seksa na privredna kretanja, azijski seksolozi su raspravljali i o "životnijim temama" pa su tako nadugačko razmenjivali saznanja o erogenim zonama na telima muškaraca i žena, o načinima da se one "aktiviraju" u potrebnom trenutku i značaju položaja koji partneri odaberu u toku polnog čina.

Bilo je i reči o vijagri i drugim sredstvima za seksualnu stimulaciju, seksualnosti 50-godišnjaka i novim dimenzijama "Kama sutre", drevne indijske knjige o seksu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво