Zmija sa nogom i kandžom

Na jugoistoku Kine se pojavila zmija koja je imala jednu nogu i kandžu na njenom kraju. Naučnici sada proučavaju uzroke ove neobične mutacije.

Šezdesetestogodišnja Kineskinja Duan Kviongksiu prestravila se kada je na zidu svoje spavaće sobe usred noći otkrila zmiju s jednom nogom koja je završavala pravom kandžom.

"Probudila sam se i začula čudan zvuk grebanja. Upalila sam svetlo i ugledala zmiju kako se kreće zidom uz pomoć kandže", rekla je Duan.

Gospođa iz Suininga na jugoistoku Kine kaže da se toliko prestravila da je skočila iz kreveta i reptila usmrtila udarcima cipelom. Zatim ju je stavila u flašu sa alkoholom.

Zmija je duga oko pola metra, debela kao prst na ruci i trenutno se nalazi na Univerzitetu u Nančangu gde je proučavaju naučnici.

Stručnjak za zmije Long Šuai kaže da je "uzorak neverovatan" i ističe da uzroci te neobične mutacije neće biti poznati sve dok se ne dovrši obdukcija.

U svetu zmija uobičajena je mutacija kojom se rađaju primerci sa dve glave, ali takvi reptili imaju veoma male šanse da prežive u prirodi, posebno što se glave međusobno napadaju.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 22. nov 2009, 01:19) - anonymous [neregistrovani]

zmaj

ako niste primetili ona je progutala nesto mozda gustera ili malog aligatora i njeno telo nije moglo da ixdrzi pritisak pa je puklo i izletela je noga od tog njenog plena pogledajte malo bolje ovde na ovom sajtu .

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=99352

(utorak, 22. sep 2009, 04:49) - anonymous [neregistrovani]

Da je prezivela

Mazda bi imala male zmije sa nogom. Ko kaze da nije. Pitam se dal se sva evolucija tako desava, naglom mutacijom?

(ponedeljak, 21. sep 2009, 23:47) - stric iz eu [neregistrovani]

zmija

po meni-a sudeci po fotografiji- ova zmija bi trebala da bude gugacka oko 1,5 metara. to je lako izrcunati , a obicno ovakve stvari se slikaju sa oko jednog metra daljine.

(ponedeljak, 21. sep 2009, 22:42) - anonymous [neregistrovani]

vau!

Ja sam zmija a ti si zaba, mozes da mi bezis ali dzaba!

(ponedeljak, 21. sep 2009, 22:41) - anonymous [neregistrovani]

kineski zmaj

Nadam se da ovo nije pokusaj kineskih naucnika da naprave zmaja! Igranje sa genetskim modifikovanjem i kloniranjem moze da bude opasno !