Читај ми!

Papin savetnik: Vanzemaljci postoje!

Inteligentna živa bića postoje i na drugim planetama, kaže papin savetnik Gaj Konsolmanjo, dodajući da svako živo biće u univerzumu ima dušu.

Papin savetnik, čuvar pontifove kolekcije meteorita i predsednik Fondacije vatikanske opservatorije, Gaj Konsolmanjo, smatra da život van naše planete postoji i da bi drage volje krstio vanzemaljce, ukoliko bi oni to želeli.

Konsolmanjo je studirao astronomiju i planetologiju na Univerzitetu u Detroitu, magistrirao na MIT, a doktorirao na Univerzitetu u Arizoni. Zamonašio se 1991. godine i tvrdi da su religija i nauka komplementarne i da se dopunjuju.

Izgleda da i papa Franjo deli slično mišljenje, pošto je u maju ove godine na jednoj misi rekao bi Marsovcima vrata Katoličke crkve bila otvorena.

„Ukoliko bi se desilo da sutra na Zemlju dođe ekspedicija Marsovaca. Onako malih, zelenih sa dugačkim nosevima i velikim ušima. Baš kako ih deca crtaju. I onda vam kaže da želi da bude kršten. Šta bi se desilo?“, rekao je tom prilikom papa.

Dalje je nastavio rečima: „Ko smo mi da zatvorimo vrata svetom duhu“.

Papin savetnik objašnjava da svako biće, bez obzira na broj pipaka koje ima, ima dušu.

Konsolmanjo smatra i da eventualni pronalazak vanzemaljaca ne znači da bog ne postoji, ali da bi otkrivanje činjenice da nismo sami podstaklo ljude da se zapitaju o svojoj ljudskosti.

„Kažemo da smo ljudi. Ljudi u odnosu na šta?“, dodaje pontifov savetnik.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво