Čitaj mi!

Pirotska (najprodavanija) mekika

Tradicionalni pirotski vašar je i ove godine posetilo na desetine hiljada ljudi kako bi uživali u vožnji na vrteškama, tvisterima, tradicionalnim mekikama, ali i u šatrama uz pečenje i veselje.

Po tradiciji, najveći broj Piroćanaca vašar posećuje kako bi probao vašarske mekike, koje se prodaju po ceni od svega 30 dinara za komad, pa su zbog toga verovatno i najprodavaniji artikal na vašaru.

Vašar je jedina prilika da se u Pirotu sjati veliki broj zanatlija sa svih strana, pa se tako samo za vreme vašara mogu kupiti različiti proizvodi od pruća, a ove godine prisutan je i veliki broj bombondžija na radost najmlađih Piroćanaca. Vašar je počeo 28. avgusta, a završava se večeras.

Organizuje ga JP „Komunalac“ iz Pirota, a ove godine se održava na novoj lokaciji, kod naselja Prisjanski put, s obzirom na to da se na staroj lokaciji vašara, gde se održavao decenijama, izvode radovi na izgradnji Koridora 10.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 01. sep 2014, 02:45) - Pirke [neregistrovani]

Vasar Pirot

Vasar, prepuno cigana, mecici su ekstra, guzva i velika prasina. Vasar je preseljen na novoj lokaciji zbog izgranje koridora 10. Losa organizacija saobracaja i pesaka. Pod vejnik do zoru :D ali ima brate cigana i prosjaka mnogo... Jednom sam otiso i vise necu ocena 2 od 5 vade stvar mecici i vejnik a da ovi slatkisi nisu losi

(nedelja, 31. avg 2014, 16:43) - Sa recepcije [neregistrovani]

Recept


Ako neko zna I kako nek javi!