Читај ми!

Pirotska (najprodavanija) mekika

Tradicionalni pirotski vašar je i ove godine posetilo na desetine hiljada ljudi kako bi uživali u vožnji na vrteškama, tvisterima, tradicionalnim mekikama, ali i u šatrama uz pečenje i veselje.

Po tradiciji, najveći broj Piroćanaca vašar posećuje kako bi probao vašarske mekike, koje se prodaju po ceni od svega 30 dinara za komad, pa su zbog toga verovatno i najprodavaniji artikal na vašaru.

Vašar je jedina prilika da se u Pirotu sjati veliki broj zanatlija sa svih strana, pa se tako samo za vreme vašara mogu kupiti različiti proizvodi od pruća, a ove godine prisutan je i veliki broj bombondžija na radost najmlađih Piroćanaca. Vašar je počeo 28. avgusta, a završava se večeras.

Organizuje ga JP „Komunalac“ iz Pirota, a ove godine se održava na novoj lokaciji, kod naselja Prisjanski put, s obzirom na to da se na staroj lokaciji vašara, gde se održavao decenijama, izvode radovi na izgradnji Koridora 10.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво