Čitaj mi!

Kako da napravite zamku za komarce

Skupe su vam moderne, „visokotehnološke“ zamke za komarce? Evo najjeftinijeg rešenja protiv ovih upornih insekata – potrebna vam je prazna plastična flaša od dva litra, gram kvasca, 50 grama šećera i 200 mililitara tople vode.

Kada je u pitanju borba protiv dosadnih krvopija, koji u toplim prolećnim i letnjim mesecima mogu da predstavljaju ozbiljan problem, istraživači se obično usredsređuju na hemikalije i koncepte koji mogu da se patentiraju.

Ukoliko nema mnogo zarade od ideje, ona često i ne stigne do javnosti.

Međutim, zaboravljamo da postoje i jednostavnija i jeftinija rešenja.

broj komentara 24 pošalji komentar
(subota, 24. maj 2014, 09:19) - Gastarbeiter [neregistrovani]

Ko kaze da nema komaraca u Nemackoj!?

Ja se branim trostruko:Mrezama na prozorima,mrezom za krevet, a i usisivacem!!

(petak, 23. maj 2014, 16:47) - anonymous [neregistrovani]

Terijeri i moja pokojna mačka ! :)

Poznati istrebljivači pacova, terijeri ih love jednostavno da bi ih ubili, a moja pokojna mačka je tamanila komšiske pacove i miševe da je ne živciraju, jer mora da se zna ko je gazda, čaki u susednim dvorištima :)
Ma, ozbiljno dobar terijer i neustrašiva mačka su najbolje rešenje za pacove, ono kažu da su i zmije dobri čistači pacova ali bojim se a bi i one plašile decu.
Sećam se da je Australija pre koju deceniju uvozila mačke (naravno one avlijske ne ove što idu kod frizera na ondulaciju) i terijere iz Evrope zbog najezde pacova i miševa, možda bi i kod nas mogli da upotrebe sve one mačke i terijere iz raznoraznih azila, tako što bi njima naselile pogođena( naročito gradska) područia.

(petak, 23. maj 2014, 16:25) - Srdjan [neregistrovani]

Nije opasno za pcele

Ovo nije zamka za pcele jer one beze od ugljen-dioksida. Postoi slicna zamka koja se koristi u zastiti pcelinjaka od osa i strsljena. U flasu od 2l se sipa 2dl vode i u njemu rstvori dve kaseke secera, a onda kada se sve to izmesa doda jos 2dl piva. Razlika je u tome sto se flasa ne sece nego ostaje cela. Ose i strsljeni udju i ne mogu da izadju, a naknadno se udave u tecnosti. Probajte, ako imate pcelinjak. :-)

(petak, 23. maj 2014, 14:46) - ? [neregistrovani]

re: Kavezi za zmije


To ustvari mogu biti obične vreće za krompir!

(petak, 23. maj 2014, 14:23) - ? [neregistrovani]

re: Zašto u Nemačkoj nema komaraca


Slično se može učiniti i sa pacovima ali oba ta pristupa iziskuju dosta vremena da bi se populacija komaraca a pogotovo pacova smanjila a za smanjivanje naglo povećane populacije pacova nisam siguran da osim tradicionalni pritupa, (mačke, psi, mišolovke) itd. postoji neki alternativni pristup osim da lovimo povećanu poulaciju zmija i u kavezima ih postavljamo na područja sa povećanom populaciom pacova?

(petak, 23. maj 2014, 14:07) - anonymous [neregistrovani]

Nabaviti ovo odmah

Bakterija Bacilus Turinienzis izraelenzis. To je najekološkije sredstvo za suzbijanje komaraca koje trenutno postoji. Specifičnost ovog materijala je u tome što je maksimalno selektivan. Znači uništava samo larve komaraca, a za sva ostala živa bića je to samo običan protein.
Nemacka uvozi ovo iz Amerike .

(petak, 23. maj 2014, 13:52) - anonymous [neregistrovani]

imali neko savet kako se resiti glodara?

Usled poplava pacovi nadiru! Deca se plase vriste,ne smeju da se krecu po dvoristu pacovi gamizu na sve strane! Imamo psa koji tu i tamo likvidira sto stigne da uhvati,ali mnogi su mu umakli i nastanili su se u dvoristu u okolini kuce!

(petak, 23. maj 2014, 13:43) - anonymous [neregistrovani]

re

ja ovo koristim samo na moru, a tamo nema bas puno pcela. nisam nijednu ubila pomocu ovoga, samo sam komarce

(petak, 23. maj 2014, 13:41) - Samo da kazemmm [neregistrovani]

Probala sam ovo

Probala sam ovo i odlicno je. Na moru sam to napravila i bilo mi je super, nisu me komarci uopste ujedali

(petak, 23. maj 2014, 12:21) - ;-) [neregistrovani]

Rukavice i protiv komaraca


Koristite i rukavice nemate džepova ili ako morate obaljati poslove ručno!