Читај ми!

Kotor – jedna od najboljih tajni Evrope

Za one koji su umorni od čuvenih evropskih prestonica, „Si-En-En“ je objavio listu od osam još uvek ne toliko popularnih gradova Istočne Evrope, među kojima se našao i Kotor.

Smešten tik uz obalu mora, Kotor je još uvek ostao zaštićen od moderne civilizacijske ruke, a stari grad uvršten je na Uneskovu listu kulturnog blaga, piše Si-En-En, koji je ovo mesto svrstao među osam još uvek ne toliko popularnih gradova Istočne Evrope.

Reporter Rob Krosan piše da je Kotor idealan za one koji vole istorijska putovanja i lenčarenje, a preporučen je i „Pomorski muzej" Crne Gore sa izvanrednom kolekcijom slika drevnih pomorskih bitaka i kostimima kapetana i mornara koji ne izgledaju najudobnije.

Krosan osim Kotora preporučuje i ukrajinsku luku na Crnom moru, po imenu Odesa, zbog neodoljivog hedonističkog duha, dok je rumunski Sibnj grad koji vredi posetiti zbog srdačnog lokalnog stanovništva.

Ljubitelji hrane trebalo bi da se zapute u poljski Poznanj, gde će ih dočekati brojne gastronomske čarolije.

Oni koji žele da svoj odmor posvete odmoru i zdravlju trebalo bi, prema Krosanovom mišljenju, da posete Karlove Vari u Češkoj, dok je za romantične duše savršeno Veliko Trnovo u Bugarskoj.

Odmaranje na plaži, daleko od gužve, najbolje je u Draču u Albaniji, a slovački grad Košice odlična je preporuka za one koji žele da upoznaju romsku kulturu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво