Velika energija malog Bogdana

Sedmogodišnji Bogdan Ivković od rođenja ima neobičnu moć - njegovo telo privlači metal poput magneta. Što je aktivniji, više zrači. Lako svojim darom kvari aparate, ali još lakše otklanja epileptične tegobe svoje majke.

Bogdan Ivković je sedmogodišnji dečak iz Vlasotinca koji je na prvi pogled sasvim običan. Međutim, njegova osobenost se ispoljava tek kada se svuče do pojasa, jer tada njegovo telo deluje kao magnet.

Naime, na njegove grudi i glavu lepe se viljuške, kašike, novac, daljinski upravljači, mobilni telefoni.

„Malo mi je hladno, ali već mi je pomalo i dosadilo da ovo stalno pokazujem poznatim i nepoznatim ljudima", kaže Bogdan.

Osim metalnih predmeta dečakovo telo isto reaguje i na porcelan. Sa lakoćom je privukao šerpu tešku skoro 3 kilograma kao i bežični mikrofon reportera.

Za ovo njegovo svojstvo, koje poseduje od rođenja, je do pre mesec dana znala samo njegova majka Svetlana.

„Kada sam gledao na Internetu čoveka kako privlači metalne predmete supruga mi je rekla da to može i naš Bogdan", ističe Slaviša Ivković i dodaje da je bio veoma iznenađen kada je video šta može njegov sin.

„Bogdanu se još kao bebi lepila kašičica za telo", objašnjavala je ushićeno Bogdanova mama.

„Kada sam bila trudna sa njim dobila sam epilepsiju. Od pre dvadeset dana ne uzimam više lekove, jer me Bogdan leči svojom energijom", kaže Svetlana.

Kao beba, kažu, pio je tri litre mleka dnevno.

Kada je aktivniji, njegovo telo više zrači ovu energiju. Pored kompjutera ne sme da bude dugo, jer se kompjuter brzo pokvari.

Lekari su upozorili Bogdanove roditelje da njegova energija mora pravilno da se usmeri i da on ne bi smeo da ide na magnetnu rezonancu ne zbog njega, nego zbog aparata.

U svakom slučaju on je jedno živahno dete. Veliku energiju osete svi koji su u njegovoj blizini, naročito kada se rukuju.

broj komentara 21 pošalji komentar
(utorak, 23. dec 2014, 12:03) - anonymous [neregistrovani]

to mogu svi

I ja sam pre par dana otkrila da i moj sin moze isto. Pozvala sam sve ukucane i nismo mogli da verujemo. Onda je probao njegov ocuh i on je uspeo. Baba, deda i ja nismo mogli. Njih dvojica se puno znoje i mislim da je u tome fora, dakle to nije nista specijalno, to svi mi mozemo. Probajte!!!Par pokusaja i cak sam i ja uspela ali nisam zvala ni tv ni nikog!!!

(petak, 09. sep 2011, 09:37) - Snežana [neregistrovani]

Privlačenje metala telom

Ovo privlačenje mentala nema veze sa hiperaktivnošću jer ja nisam ni dovoljno aktivna pa takođe stoji metal na meni i to takođe u predelu grudi i na rukama...čak nisam ni dete već mi je 37 godina.

(petak, 25. feb 2011, 09:47) - mmmm [neregistrovani]

hm

bas si pametnjakovic, pa zasto ti ne mozes ovo? odmah se nadje neko teoriju da prosipa, pa da nije normalno, ne bi se prikazivalo, a na snimku se jasno vidi da nije podvala!!

(četvrtak, 24. feb 2011, 19:27) - DiplomiraniDuduk [neregistrovani]

Treba znati fiziku za osnovce!

"njegova osobenost se ispoljava tek kada se svuče do pojasa"
U osnovnoj školi se uči da odeća nije prepreka magnetnom polju!
Ovo je najobičnija podvala ali je neko dobro naseo!

(četvrtak, 24. feb 2011, 18:18) - дупло голо [neregistrovani]

И ја сам феномен!

Не привлачим никога и ништа!

(četvrtak, 24. feb 2011, 15:17) - anonymous [neregistrovani]

SUPERSRBIN

To je... SUPERSRBIN!!!!!!!!!!!

(četvrtak, 24. feb 2011, 14:07) - без леба [neregistrovani]

Дечко је невин:

Намазали ме сас неки мас!!!

(četvrtak, 24. feb 2011, 09:43) - Гвоздени [neregistrovani]

На ово гледам као на борбу...

старијег пионира против претеране употребе - пластике!!!(И ја не привлачим пластику,а никог да ме слика!)

(četvrtak, 24. feb 2011, 09:41) - напредни бештек [neregistrovani]

Сумњиво ми је...

а питам:Јел долазио Ури Гелер у пасивне крајеве!?

(četvrtak, 24. feb 2011, 00:43) - anonymous [neregistrovani]

Naucno objasnjenje

Mene je ova pojava jako interesovala pa sam pogledao par dokumentarac o istim slucajevima gde ljudi mogu ,,privlace" metal i druge predmete. Taman sam se ponadao da su oni pravi magneti medjutim koza im je takva da pravim odlican vakum kad seuz nju stavim neki predmet. Drugim recim na neki nacin se zalepi. Zasto metal pa zato sto je veoma glatka i dobra povrsina. (Ako vidite ima i moblini telefon na sebi jer plastika ima slicno svojstvo). U svakom slucaj bas je kul!