Megajahta za bogatašice

Luksuzne privatne jahte osmišljavaju se da bi se ugodilo muškarcima, a prilikom njihovog dizajniranja uopšte se ne razmišlja da bi možda i neka žena sa debljim novčanikom mogla da je kupi, kaže dizajnerka Lidija Bersani. Imajući to na umu, kreirala je prvu megajahtu za bogatašice.

Bela jahta biće 80 metara dugačka, a unutrašnjost i spoljašnjost biće ukrašeni kristalima, zlatom, krznom i cvetnim aranžmanima. Zvaće se "La Belle", odnosno „Lepotica“. 

Dizajn jahte kombinuje zaobljene ivice i linije, cvetne aranžmane, prostrane staklene površine, velike pozlaćene mozaike, lustere od „svarovski“ kristala.

Na mnogim mestima korišćene su razne vrste dragulja i oniksa. Nameštaj je ručno pravljen od raznih plemenitih vrsta drveta.

„Primetno je da je jahta osmišljena u izrazitom Bersani stilu – romantična je i topla. Bela i zlatna boja su dominantne. Unutrašnjost je bogato ukrašena elementima koji obezbeđuju pre svega komfor“, kaže dizajnerka Lidija.

Sa šest luksuzno opremljenih spavaćih soba, jahta je namenjena za 12 osoba. Glavna spavaća soba nalazi se na drugoj palubi i izuzetno je opremljena.

Ogroman, okrugao krevet sa baldahinima zauzma centralno mesto. Osim toga, vlasnica će u svojoj spavaćoj sobi imati privatnu terasu, debele zavese, zlatne ukrase i cvetne tepihe.

Pored još pet spavaćih soba, gosti mogu da uživaju u spa-prostoriji sa bazenom za hidromasažu, saunom, hamamom i bazenom sa hladnom vodom. Jahta ima i manju prostoriju za vežbu sa pristupom spoljnom džakuziju.

Postoji i biblioteka sa kaminom, salon za lepotu, diskoteka, bioskop i nekoliko barova.

Svaka od pet paluba ima spoljni deo za opuštanje i sunčanje. Sve su povezane liftom i stepeništima. Naravno, na gornjoj palubi postoji i mesto za sletanje helikoptera.

Kad je reč o ceni, Bersanijeva je rekla da, nažalost, još nije poznato koliko će koštati.

„Ideja je da se napravi izuzetno luksuzna jahta sa zlatnim ukrasima, 'svarovski kristalima', dragim kamenjem i drugim skupocenim materijalima. Sigurna sam da neće biti jeftina“, istakla je dizajnerka.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 03. feb 2015, 22:37) - MrkDjok [neregistrovani]

Beskorisno...

...zlatno, dragulji, svarovski kristali, zlatni listeri i ukrasi.... tralala...lala....

Sve korisno i logicno...

Valjda vam je jasno zasto ima malo "bogatasica".(utorak, 03. feb 2015, 20:36) - Prijatelj [neregistrovani]

Vrhunska jahta

Jahta je vrhunska pa kada se izgradi neka je i kupi neka bogatašica!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">