Čitaj mi!

Ipak je nemoguće!

Četvorospratnica koja je stajala nasred novoizgrađenog auto-puta u kineskoj provinciji Žeđijang kao simbol otpora, konačno je srušena. Bračni par koji je sabotirao čitav projekat, priznao je „poraz“ prihvativši nadoknadu u iznosu od 260.000 juana.

Stariji bračni par iz Venlinga, u kineskoj provinciji Žeđijang, koji je stanovao u višespratnici na sredini auto-puta sa četiri trake, doduše još neotvorenog, pristao je da potpiše ugovor i tako omogući rušenje ove zgrade.

Suluda građevina od četiri sprata mesecima je stajala nasred novoizgrađenog auto-puta, kao simbol otpora.

Nakon što su Luo Baodžen i njegova supruga punili novinske stupce zbog svoje „nesalomivosti", konačno su „priznali poraz" i prihvatili nadoknadu u iznosu od 260.000 juana (32.147 evra).

Pred okupljenim novinarskim ekipama i brojnim znatiželjnicima, buldožeri su srušili zgradu do temelja.

Nekada bi ovaj sumanuti slučaj bio lako rešen - komunistička vlast je svojevremeno ukinula privatno vlasništvo u Narodnoj Republici Kini, što bi iseljavanje učinilo neverovatno jednostavnim.

Ekstremne metode, kao što su isključivanje struje, vode i grejanja, do skoro su bile uobičajena praksa kod prinudnog iseljavanja.

Međutim, zakoni su se, u međuvremenu, promenili i rušenje nečijeg doma bez pismene saglasnosti je nelegalno.

broj komentara 8 pošalji komentar
(nedelja, 02. dec 2012, 12:08) - anonymous [neregistrovani]

e...

za te pare sebi mogu da priuste lepu kucu u Kini...

(nedelja, 02. dec 2012, 04:51) - Горан [neregistrovani]

маркетинг

Да је чланак о САД, сви бисте сад коментарисали „Не будите наивни(™), то је очигледан маркетниг да би се показали као демократска држава“. Само кажем :)

(nedelja, 02. dec 2012, 01:01) - anonymous [neregistrovani]

smesna cena

Sudeci po velicini autoputa koji prolazi rekao bih da je neki bitan putni pravac. Uzimajuci to u obzir 32.000 evra je smesna suma za nadoknadu. I ne, 32.000 evra nije mnogo ni u Kini...

(nedelja, 02. dec 2012, 00:21) - Rade [neregistrovani]

lupetanje

ne znam ni ja a i vi o čemu se radi tamo voleo bih kada bi se oglasio neko ko se mnogo bolje razume pa da znamo nešto.32ooo € je negde ništa negde nešto a negde mnogo ,drugo svi su pristali na nadoknadu jedino on nije bio zadovoljan???

(subota, 01. dec 2012, 21:49) - anonymous [neregistrovani]

Demokratija na delu

Tako radi to najveca, ne demokratska zemlja, koja ne postuje prava svojih gradjana. Vidim sve ih ugnjetava, a oni jadni od drzave ne mogu da zive. Slicni slucajevi bi se u pravim "demokratskim" zemljama resavali verovatno "slucajnim" pozarima ili eksplozijama plinskih boca.

(subota, 01. dec 2012, 20:46) - anonymous [neregistrovani]

Vrhunac demokratije i vladavine prava,

KINA !!

(subota, 01. dec 2012, 18:12) - anonymous [neregistrovani]

e

samo 30 000 evrica eeee zasta su se prodali

(subota, 01. dec 2012, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

Zemljaci u Kini!

Koliko je to u evrima i sta mogu sa time da kupe, slicnu kucu ili ....
Hvala!