Čitaj mi!

Milioni trunu u pesku

Ekonomska kriza „rasterala“ je iz Dubaija nekada bogate Britance koji su tamo radili i živeli na visokoj nozi – beže glavom bez obzira ka domovini da bi izbegli zatvorske kazne zbog dugova. To je uzrokovalo da više od 3.000 luksuznih i manje luksuznih četvorotočkaša, bude „zauvek ostavljeno“ uglavnom na aerodromskim parkinzima i u garažama.

Nekada su bili simbol raskošnog života koji su stranci vodili u Dubaiju.

Međutim, danas su ovi štrokavi luksuzni automobili samo još jedan od pokazatelja da ekonomska kriza nije poštedela ni bogataše.

Vozila visokih performansi ostavili su pored aerodroma vlasnici koji su se plašili da će završiti u zatvoru zbog dugova.

Mnogi Britanci shvatili su da je bolje da se vrate u svoje Ujedinjeno Kraljevstvo i tako izbegnu stroge zakone koji važe u Dubaiju. Tamo se čak i davanje čeka bez pokrića smatra kriminalnim delom.

Pritom, nisu se zamarali prodajom svojih četvorotočkaša. Samo su ih ostavili. Sa sve ključevima u bravi.

„Prodati ih da bi vratili dugove je sasvim u redu, ali za to treba vremena. Lakše je pobeći", priznao je za tabloid San jedan od njih.

Na napuštenim vozilima marke „mercedes", „audi", „jaguar" i „be-em-ve" sada se talože pesak i prašina.

Za lokalnu policiju najveće iznenađenje među ostavljenim automobilima bio je „ferari enco", iz limitirane serije, vredan oko milion funti.

Neverovatno, ali istinito – više od 3.000 napuštenih automobila nađeno je prošle godine. Većina je prodata na policijskim aukcijama, mada je veliki broj njih završio i na otpadima.

broj komentara 27 pošalji komentar
(nedelja, 02. sep 2012, 17:07) - coast [neregistrovani]

nafta

nece ni arapi jos dugo da se bahate ovakvim kolima od milion i vise evra... nafte nema jos mnogo pa kad presusi ni oni vise nece 'leba imati

(petak, 31. avg 2012, 18:28) - anonymous [neregistrovani]

I BRE

Da mi je BMW

(petak, 31. avg 2012, 18:10) - Cronos [neregistrovani]

Bahatost!

Da su ih pošteno i teško zaradili, sigurno se ne bi tako bahato ponašali!

(petak, 31. avg 2012, 17:12) - dare [neregistrovani]

neeeee

Pa ne dirajte mi auto! Odakle vam ideja da sam ga napustio ?!

(petak, 31. avg 2012, 16:31) - anonymous [neregistrovani]

Да...

Обожавам овакве коментаре: ју, што сам гадљива на новац, па баш не бих волела да идем тамо. Пре ми личи на то да знаш да не би ни могла тамо да радиш, па онда то рационализујеш тако да заправо не би ни волела, ваљда ти је тако лакше да живиш са собом.

(petak, 31. avg 2012, 14:46) - Milos [neregistrovani]

Pravna drzava

Valjda ce Britanci, kao pravna drzava i oni koji celom svetu dele lekcije, da uhapse svoje sunarodnike, ako su optuzbe zasnovane.

(petak, 31. avg 2012, 12:40) - Turista iz UAE [neregistrovani]

.

Тo sto hapse za golotinju i nije toliko lose, mogli bi roditelji u Srbiji da poveddu racuna kako im zenska deca posebno idu u skolu, vise lice na dame sa plavog mosta nego na djake. Kad si u Parizu ponasaj se kao Parizanin, kad si u Dubaiju ponasaj se kao i lokalni Arapi. I nije Dubai toliko strasan za zakonima, predjite u susedni emirat Sarjah pa da vidite.

(petak, 31. avg 2012, 12:15) - vanja [neregistrovani]

pih

bas ne bih volela da idem u taj dubai, posebno ne da radim...tiliko daleka zemlja, razlicita kultura, totalno razlicit jezik, ma skroz drugi svet...da pazim sta oblacim i gde...mnogo svetla u centru, bogatstvo,a na kilometar okolina prasnjava, prljava..

(petak, 31. avg 2012, 12:02) - anonymous [neregistrovani]

Cabe

Vi ovde pisete i cabe ova vest,gledajte da zaradite pa da imate takve "Autici",ako tako nastavite onda mozeste samo da sanjate o tome....................

(petak, 31. avg 2012, 11:31) - Dragan [neregistrovani]

Laki

Britanski "biznismeni" se plaše hapšenja. Oni su "pošteno" radili, kao Bili Piton u maratoncima:

"Ja sam pošteno radio; izlagao se opasnosti da me uhvate i oteraju na robiju!!!"