Читај ми!

Tajna veza malih penisa i sportskih automobila

Uvreženo je mišljenje da muškarci koji vole da voze skupe i brze automobile nadomešćuju činjenicu da nisu zadovoljni svojom „obdarenošću“. Možda je stereotip, ali je grupa psihologa sa Univerziteta u Londonu odlučila da sprovede studiju i vidi ima li istine u tome. Kažu da ima.

Tek objavljeno istraživanje utvrdilo je da su muškarcima, koji su smatrali da imaju mali penis, skupocena i brza kola bila primamljivija.

Iako studija tek treba da prođe kolegijalnu proveru, autori objašnjavaju da njeni rezultati postavljaju zanimljiva pitanja za dalje ispitivanje.

Dve stotine muškaraca između 18 i 74 godina učestvovalo je u istraživanju, tokom kog nisu morali da skidaju pantalone i donji veš.

Umesto toga, naučnici su ih podelili u dve grupe i manipulisali njima tako što su im navodno testirali pamćenje predstavljajući im mnoge informacije, a jedna od njih bila je prosečna dužina muških genitalija.

Jednoj grupi rečeno je da se radi o prosečnoj dužini od 18 centimetara, dok je druga dobila informaciju da je u pitanju 10 centimetara.

Tako je većini ispitanika u prvoj grupi suptilno ubačeno saznanje u glavu da su ispod proseka, dok su oni iz druge grupe stekli utisak da su obdareniji.

Kada su subjekti iz obe grupe upitani kako bi ocenili želju da poseduju sportski automobil, oni koji su mislili da su „manji" izrazili su veću želju za posedovanjem nekog skupog četvorotočkaša. Zanimljivo je da je ta želja bila još jača kod onih sa više od 30 godina.

„Veza između vožnje brzog sportskog automobila i malog penisa je širokorasprostranjeno društveno mišljenje, o kom su diskutovali i akademici od Frojdijanskih analitičara do evolutivnih teoretičara. Prvi put smo sada pokazali da je to mišljenje utemeljeno u psihološkoj istini“, navodi se u zaključku studije.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво