Читај ми!

U Beogradu svečano otvoren Evropski kongres neurohirurga

U organizaciji Udruženja neurohirurga Srbije i Evropske asocijacije neurohirurških udruženja u Beogradu je otvoren Evropski kongres neurohiruga "EANS 2022. Congress – Trends, Insights, Innovations: Neurosurgery beyond Technology".

Učesnike je pozdravio prof. dr Lukas Rasulić, predsednik Kongresa i predsednik Udruženja neurohirurga Srbije podsetivši da je Beograd izabran za domaćina još 2017. godine, da je trebalo da bude održan 2020, ali je zbog globalne pandemijske krize odložen.

„Udruženje neurohirurga je ponosno na činjenicu da kongres nije otkazan ili pretvoren u onlajn događaj, čime je još jednom odato priznanje Udruženju neurohirurga Srbije, od Evropske asocijacije neurohirurških udruženja (EANS)", rekao je.

Istakao je da je odluka da Beograd bude domaćin kongresa zapravo ptovrda da su srpski neurohirurzi priznati i prepoznati u svetu.

Rekao je da je ovaj događaj prilika za edukaciju i dalje usavršavanje svih mladih i budućih stručnjaka u ovoj oblasti iz Srbije, Evrope i sveta, na korist neurohirurških pacijenata.

Organizaciju kongresa podržao je predsednik Aleksandar Vučić, ministri zdravlja Zlatibor Lončar, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić...

Lončar je istakao značaj kongresa i dodao da će Udruženje neurohirurga Srbije biti dostojan predstavnik.

„Odluka da Beograd bude domaćin potvrđuje da su naši neurohirurzi priznati i cenjeni širom sveta. Verujem da će skup biti na najvišem naučnom nivou i uveren sam da će i domaći i međunarodni eksperti od njega imati veliku korist", izjavio je ministar Lončar.

Novak Đoković: Delimo ljubav prema poslu 

Učesnike kongresa je pozdravio i najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji je rekao da mu je ovo prvo obraćanje pred ovakvim skupom i istakao zadovoljstvo što je Beograd domaćin.

„Kada su me pitali da dođem, zapitao sam se o čemu ja da govorim ovde kada to nije moje poznato polje. Ali, shvatio sam da zajedno delimo ljubav prema poslu, strast... Vi ste za mene heroji, vi spasavate živote", rekao je Đoković.

Kongres je okupio najpoznatije svetske eksperte iz oblasti neurohirurgije i trajaće do 20. oktobra.

Okuplja oko 3.000 učesnika iz zemlje, regiona i sveta, a predavanja će održati domaći, regionalni i svetski eksperti iz oblasti neurohirurgije iz više od 70 zemalja.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво