Читај ми!

Otvoren Implantološko-istraživački centar Stomatološkog fakulteta

Stomatološki fakultet u Beogradu 74. rođendan obeležio je otvaranjem Implantološko-istraživačkog centra, jedinstvenog na našim prostorima. Očekuje se da doprinese afirmaciji naše stomatologije u svetu i donese nova radna mesta.

Implantološko-istraživački centar ima gotovo pet hiljada kvadrata – vežbaonice, laboratorije, hirurški blok, najsavremeniju opremu.

„Najsavremeniji hirurški blok za ugradnju implantata omogućava edukaciju doktora stomatologije iz oblasti implantologije, ali takođe i pomoć našem stanovništvu“, navodi prof. dr Aleksa Marković, dekan Stomatološkog fakulteta u Beogradu.

„Mislim da je ulaganaje u obrazovanje garant uspešne budućnosti, garant da zadržimo mlade ljude u Srbiji i garant jedne uspešne zemlje“, naglašava Ana Brnabić, premijerka Srbije.

U Centru će na početku raditi oko 50 stomatologa.

„U ovom centru ćemo zbrinjavati implantološke pacijente, pacijente kojima nedostaje od jednog zuba do potpune bezubosti sa imlantima gde će oni imati mnogo veći konfor života. Ugrađivaće se implanti od strane zaposlenih, što od strane doktora na specijalizaciji i u okviru kurseva će postojati besplatan program ugradnje implantata“, napominje profesor Marković.

„Omogućava praćenje aktuelnih trendova digitalne stomatologije i impantologije, a stvoreni su izvrsni uslovi i za edukaciju naših stručnjaka, izvođenje kliničkih studija, ali i otvorene mogućnosti, što je veoma dragoceno, za nova radna mesta za naše naučnike“, ističe Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U oblasti stomatologije naš fakultet je treći na Šangajskoj listi.

„Današnji studenti će sigurno biti profesionalno aktivni do 2080 godine, tako da moramo proaktivno raditi na tome i razmišljati kakva će budućnost biti i posaviti pravce kako da studenti imaju veštine da zadovolje potrebe budućnosti“, naglašava prof. dr Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu.

Godinama je veliko interesovanje za upis na Stomatološki fakultet. Za jedno mesto prijave se i četiri kandidata.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи