Читај ми!

Pravilnom ishranom do jakog imuniteta i tokom zime

Mnogi još to ne prihvataju, ali topli, letnji dani su već uveliko iza nas. Nalazimo se u sezoni jesen/zima, a to znači i da smo skloniji virusima i infekcijama. Iako je skoro nemoguće potpuno ih izbeći, trebalo bi da uradimo sve što možemo kako bismo sačuvali svoje zdravlje. Polazimo, naravno, od umerene ishrane.

Vitamini - naši najbolji prijatelji

Iako je vitamine važno unositi tokom cele godine, tokom hladnijih dana na to treba dodatno obratiti pažnju. 

Postoje suplementi koji nam obezbeđuju dodatne doze vitamina, ali je najbolje da se unose konzumiranjem sezonskog voća i povrća. Ko još ne uživa u ukusu mandarina, nara ili jabuka?

Ništa bez tople hrane

Kažu da topla hrana greje, ne samo naš organizam, već i dušu. A kako i ne bi, kad se veliki deo naših uspomena iz detinjstva odnosi na mirisne supe i čorbe iz bakine kuhinje.

Dopunite ovaj zimski meni toplim potažom od tikvica ili bundeva i krem čorbom po ukusu - sigurno se nećete pokajati. Ne zaboravite da popijete i čaj.

Vodite računa o svom metabolizmu

Iako tokom jeseni i zime najviše volimo da uživamo u visokokaloričnim obrocima, trebalo bi da pripazimo na količinu hrane i da budemo umereni. Nema potrebe da se specijaliteti odbijaju, ali je važno da ishrana bude izbalansirana.

Zvuči kao kliše, ali najbolje je uzimati „od svega pomalo“, pa i poslastice, koje možete spremiti i sa niskokalorijskim zaslađivačima.

Odgovarajuća, umerena ishrana je izuzetno važna za naše zdravlje i trebalo bi svakog dana da vodimo računa o tome šta i koliko jedemo. Naravno, ovo ne treba da nas opterećuje.

Treba da se trudimo da pronađemo balans u ishrani, da uživamo u omiljenim ukusima, ali i da čuvamo svoje zdravlje.   

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара