Читај ми!

Milica Milša: Kad imate zdravlje - imate sve

Pandemija koronavirusa nekim porodicama donela je prave drame, borbe i strepnju. Kada sve prođe lakše je prisećati se, ali je to veoma važno, jer na tuđim iskustvima i pričama možemo naučiti dosta.

Gošća RTS Ordinacije glumica Milica Milša, istakla je da je svako preživljavanje velika pobeda.

„Pobeda nad koronom je preživeti koronu. Preživeli smo je i ja i Žarko, koji je bio u bolnici i sada je dobro, oporavio se", rekla je glumica.

„Ostali smo u koroni bez dragih prijatelja, pre svega bez Milana Mileusnića, našeg kuma, on je veliki humanista i takav čovek se neće roditi sa divnim osobinama koje je imao", istakla je Milica.
 
„Bilo je jezivo. Pomislite da vam je bolje, ali sutradan je lošije. Postoji strah, mada nisam imala iracionalni strah. Znala sam da imam koronavirus, koji sam dobila od kolege na poslu. Bolelo me je grlo, testirala sam se, uradila sam krvnu sliku i de-dimer. To mora stalno da se kontroliše", rekla je Milica Milša.

„Žarku se bolest iskomplikovala jedanaestog dana, imao je visoke temperature, preko 39 stepeni Celzijusa. Jako je kašljao, rezultati su bili loši i sve je bilo povećano. Doktorka Vanja Mileusnić napomenula je da odmah mora u bolnicu, jer je imao obostranu upalu pluća. Otišao je na VMC, gde su lekari sjajni", rekla je Milica.

Dodala je da su tada krenule infuzije, koje su trajale i do 18 sati.

„Žarko je bio oko 14 dana u bolnici. Ja nisam mogla da izađem iz kuće, jer sam bila pozitivna, Antonije ne živi sa nama. Snimala sam klipove, bodrila sam ga, tamo nema telefona. Od kortikosteroida skače i šećer, Žarko je prošao golgotu", napominje glumica.

„Žarkov povratak kući, u stan na četvrtom spratu bez lifta, bio je težak jer se on jedva popeo. Doktori napominju da posle korone ne sme da se nosi teret. Mi mislimo u glavi da možemo, ali ne treba, jer je zdravlje okosnica svega. Ako ste zdravi imate sve", zaključila je Milša.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво