Читај ми!

Zašto su Kanada i Australija preporučljivo mesto za život introvertnih osoba

Stručnjaci koji se bave načinom života introvertnih osoba, za koje se obično misli da su stidljive, povučene u društvu, nervozne, i da im smeta gužva, predlažu neke od zemalja koje bi bile poželjne za njihov način života. Na listi su Kanada, Australija, Novi Zeland, Norveška...

Studije navode da introvertne osobe ne treba osuđivati, jer one samo žele da deo svog vremena provedu same i „napune" baterije. 

To su ljudi koji nisu društveno hendikepirani, već traže slobodan prostor, koji će iskoristiti za sebe, što je na kraju svima i potrebno s vremena na vreme.

Na stranici Merchant Machine nalazi se lista zemalja koje su najbolje za introverte, odnosno koje imaju gradove sa manje gužve, mnogo otvorenog prostora i zelenila, kao i rasprostranjenost bežičnog interneta, dobru prosečnu platu i cenu najma nekretnine za život.

Od ponuđenih zemalja, na prvom mestu je Kanada, zbog male gustine naseljenosti i prirodnih pejzaža. Odmah iza nje je Australija, iz vrlo sličnih razloga, a tu su i Britanija, Rusija, Finska, Novi Zeland, Norveška, Mauritanija i Belize. 

Osim ovog istraživanja, Merchant Machine, bavio se i zanimanjima, koja su popularna kod introvertnih ljudi.

Zajedničko im je da imaju dozu kreativnosti, ali i samostalnosti.

Ima i onih koji se pomalo razlikuju od tog pravila, a zanimanja su: pisac, kompozitor, umetnik, zlatar, računarski inžinjer, genetičar, automehaničar za trkačke automobile, arheolog, dreser životinja, zoolog.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво