Čitaj mi!

Neka vam koža zablista u sledećoj godini

Lako je potrošiti velike sume na proizvode čiji proizvođači obećavaju bolju teksturu, nijansu i celokupan izgled kože. Iako neke takve kreme, losioni i gelovi mogu prijati vašoj koži, ne morate izdvojiti bogatstvo da biste imali zdrav i blistav ten. Probajte šargarepu, krastavac, krompir, med.

Veliku i važnu ulogu u tome da li ćemo imati zdravu i lepu kožu igraju geni. Međutim, nekada to može biti rezultat ishrane bogate svežim voćem i povrćem, i izbegavanja slatkiša, alkohola i duvanskog dima.

S druge strane, nega hranljivim i osvežavajućim materijama može biti odličan saveznik u borbi za kožu koja blista. I sve to ne mora da bude skupo, niti teško dostupno već je dovoljno da odemo u kuhinju.

Sastojci soka od šargarepe sjajno deluju na zdravlje kože. Ako popijete samo 250 mililitara ovog napitka obezbedićete 20 odsto dnevnih potreba organizma za vitaminom C, neophodnog za proizvodnju kolagena koji će se postarati za elastičnost i jedrinu vaše kože.

Uz to, vitamin C je antioksidant i zaštitiće kožu od štete koju nanose ozloglašeni slobodni radikali.

Još jedna namirnica koja treba da se nađe na vašem tanjiru ukoliko želite da očuvate kvalitet kože je krompir. Vitamin C, kalijum, magnezijum, cink i fosfor koži pomažu da ostane glatka. 

O upotrebi meda u kozmetičke svrhe ljudi su slušali još u antička vremena.

Budući da ima antibakterijska, protivupalna dejstva treba se njime „obložiti i spolja i iznutra“, preciznije treba ga jesti i koristiti za negu.

Bezbroj je maski za lice čiji sastojak je med, a na vama je samo da pronađete onaj recept koji će najviše prijati vašoj koži. Nemojte ga koristiti ako ste alergični na njega.

Pun vitamina, minerala i drugih korisnih materija, krastavac je visoko na listi povrća koje čuda čini za kožu.

Među najjačim moćima ovog povrća je sposobnost da smanjuju otečenost i naduvenost kože. Taj podatak imajte na umu naročito kada ste malo spavali i to se vidi oko očiju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 31. dec 2020, 10:26) - anonymous [neregistrovani]

Nasmejah se

Od celokupne flore sa toliko jakih kandidata vi ste za predstavnika vitamina C odabrali šargarepu???