Čitaj mi!

Poznati jutjuberi demonstrirali, a Fauči komentarisao zašto je važno nositi maske

Dvojica autora koji stoje iza popularnog kanala na „Jutjubu“, "The Slo Mo Guys", pozvali su vodećeg američkog epidemiologa, Entonija Faučija, da porokomentariše njihov poslednji prilog, usporeni snimak kijanja, kašljanja i brojanja.

Gevin i Den koji imaju kanal na Jutjubu "The Slo Mo Guys", slavu su stekli zahvaljujući usporenim snimcima i danas imaju skoro 14 miliona pratilaca.

U usporenom snimku koji su objavili pre nekoliko dana Gevin kija, broji i kašlje. Kašljanje i kijanje izgleda kao što bi mnogi i pretpostavili, ali ono što je mnoge iznenadilo je količina čestica koja izlazi iz njegovih usta dok govori normalnim tonom.

Kada je sve to ponovio s maskom na licu, jedva da je izašla koja čestica.

„Mislim da je ovo što ste upravo pokazali vrlo verna demonstracija koja naglašava zašto je nošenje maski i pokrivanje lica neophodno“, kaže Fauči komentarišući njihove snimke.

Kako naglašava direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, sada se zna da oko 40 do 45 odsto zaraženih nema simptome, a imaju virus u nazofarinksu. Takođe, zna se i da najveći broj infekcija prenose asimtomatski slučajevi.

„Dakle, ljudi imaju razumljivo, ali potpuno pogrešno tumačenje da infekciju prenosiš samo kada kašlješ ili kijaš po nekome. Ono čega nisu svesni je da kada govorimo, čak i ako ne govorimo glasno, a ako pevate, što je još gore, izbacujete čestice koje ostaju u vazduhu neko vreme“, dodaje Fauči.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 26. okt 2020, 19:49) - anonymous [neregistrovani]

beogradska demonstracija

...u mesari, na šest kvadrata sedam ljudi, niko masku ne nosi. Pa šta bude.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">