Panda pobedila lenjost, budite kao panda

Hobi, izazov ali i posao, to je spojila jedna Panda koja je pobedila lenjost i krenula u akciju. Na tom putu, svakodnevno joj se pridružuje grupa mladih entuzijasta.

U šumi, na stazi ali i na društvenim mrežama. Jednu, ni malo lenju Pandu, odnedavno srećemo svuda. U slobodno vreme bavi se brojanjem svojih, ali i tuđih koraka.

Panda iz naše priče nije kao sve druge. Ona obožava da trči ida svoje virtuelne prijatelje ohrabruje da zajedno obaraju rekorde.

Za sve koji se sa njom upuste u kilometarsko putovanje, Panda je pripremila zanimljive izazove. Na primer, postoji izazov da potrošite 2.000 kalorija. Šta treba da uradite da ga ostvarite?

„Da bi ostvarilia taj izazov, potrebno je da pretrčite ukupno 2.000 kalorija za mesec dana. To je otprilike od 20 do 30 kilometara“, objašnjava Slaviša Radović iz ekiše Panda koja trči.

Za pandinu ekipu iz džungle koja je u boljoj formi tu su i ozbiljniji izazovi. Najteži je prikupiti 990 kilometara za godinu dana, koliko iznosi dužina reke Save.

„Nije potrebno da trčimo uz reku Savu mada ako bi neko želeo to bi stvarno bilo strava. Možete da trčite u svojim parkovima, oko blokova, ulicama, gde god želite pre posla, nakon posla, pre škole. Što se tiče izazova od 50 kilometara trčanja na plaži, za taj izazov jeste potrebno da budemo na moru i trčimo po pesku. Ako ne na moru, možemo da trčimo Adom ili nekom drugom rekom ali je potrebno da trčimo obalama“, kaže Radović.

Ko ne može da trči, kilometre može da prikupi i hodanjem. Bilo koju aktivnost Panda dozvoljava ako se igra po pravilima.

„Biciklisti mogu da računaju kilometre koje provedu na biciklu a zapravo možemo da računamo sve što naš fitnes sat ili mobilni telefon koji koristimo za trčenja može da snimi, makar to bilo i đuskanje u klubu. Mi smo skupili tim programera i matematičara koji zapravo kontrolišu šta trkači rade“, navodi Radović.

Motiv više za sve koji razmišljaju da li da se sa Pandom upuste u trku do cilja, mogla bi da bude humanost, jer Panda i njen tim deo novca koji se uplaćuje za izazove odvaja za decu bez roditeljskog staranja. Mališani će krajem godine dobiti patike, a Panda nove prijatelje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво