Tužba od 35 „miliončića“

Američki proizvođač umetaka za kosu tužio je svoju promoterku, bogatašicu Paris Hilton, od koje traži „paprenu“ nadoknadu od čak 35 miliona dolara. Razlog za tužbu je što se naslednica fotografisala sa proizvodom konkurenata, kao i „javno pijančenje i razvrat“.

Predstavnici kompanije sa Beverli Hilsa „Hertek internešenel" pokrenuli su postupak protiv Paris Hilton, jer smatraju da je poznata bogatašica prekršila sponzorski ugovor sa njima i da je nosila veštačke plave uvojke koje proizvodi konkurentska firma.

Izlsaci po kojima je Hiltonova poznata, kao i „javno pijančenje i razvrat", tvrde predstavnici ove firme, protivni su detaljima iz ugovora. Zbog toga je podneta tužba u kojoj se potražuje nadoknada od 35 miliona dolara, što je deset puta veća suma od iznosa koji je isplaćen neposlušnoj naslednici lanca hotela „Hilton".

„Hertek internešenel" navodi da je dvadesetdevetogodišnja Paris 2007. godine dobila 3,5 miliona dolara da bi postala promoterka umetaka za kosu koji se prodaju pod imenom „Drim kečer lajn".

Kako je navedeno u tužbi, podnetoj pred Višim sudom u Los Anđelesu, Paris Hilton je nosila veštačke uvojke konkurentske kompanije kada se slikala za više različitih časopisa i pojavljivala na televiziji.

Takođe, praunuka hotelijera Konrada Hiltona propustila je žurku, organizovanu povodom lansiranja proizvoda pre tri godine jer je bila u zatvoru zbog saobraćajnih prekršaja, čime je jasno prekršila klauzulu po kojoj će „poštovati zakon".

Na zabavu je bilo pozvano više od 600 „profesionalaca za umetke" i tada je „Hertek" navodno izgubio čak 6,6 miliona dolara.

U tužbi se navodi i da je Paris Hilton „ponavljala nedolično ponašanje u javnosti" koje je bilo u suprotnosti sa planiranom marketinškom kampanjom.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 15. avg 2010, 10:24) - anonymous [neregistrovani]

tužba

Pa zato su je i angažovali da bi mogli da naplate svoje gubitke, pošto su znali unapred kako se ponaša i da neće moći da ispoštuje ugovor!