Читај ми!

Prijatelji iz benda „Fiš in oil“ se oprostili od svog Papa Nika

Dušan Petrović se u ime članova benda „Fiš in oil“ (Fish in oil) oprostio od svog kolege Veljka Nikolića, Papa Nika, koji je preminuo u 68. godini.

Na zvaničnoj stranici na Fejsbuku benda „Fiš in oil“, Dušan Petrović se oprostio od svog kolege i prijatelja  Veljka Nikolića, poznatijeg kao Papa Nik.

Otišao je Veljko... Otiša je Veljko... O'šo je Veljko... Na kom god od dijalekata koji su ga tvorili to mi i dalje zvuči nemoguće. S njim su otišli i Papa Nik i Baba Iv i Murtuk Kvočka i još barem stotinu jedinstvenih i neponovljivih, ingenioznih i ubitačno duhovitih, pronicljivih, radoznalih, mudrih superheroja čija imena niti ne pamtimo, ali kad ih ponovo sretnemo momentalno ih prepoznajemo, obradujemo im se i pozdravljamo kao stare znance.

Otišao je Veljko, čovek od stotinu lica, hiljadu talenata i milion ideja, nepresušna istraživačka energija graditelja, stvaraoca, umetnika, strasnog zoologa i botaničara koji je bio podjednako fasciniran i uključen i u mikro i u makro Kosmose.

Samopregorni monah Improvizacije, Najozbiljniji klovn na svetu, Navigator na vodi i u vazduhu i pre i posle svega Čovek koji je prkosio pravilima i normama, ispitujući ih i stalno pomerajući konvencionalne granice.

Za ljubav Ideja, za ljubav Istine, za ljubav Prirode, za ljubav Dece i ponekih ljudi, privilegovanih da žive u njegovoj okolini i dele njegova interesovanja i strasti...

Nikada više ništa neće biti kakvo je bilo dok je Veljko bio s nama. Nadam se samo da ćemo skupiti snage i hrabrosti da živimo dalje po njegovim visoko ljudskim i umetnički beskompromisnim standardima kojima nas je sve zadužio dok smo živi...

Putuj mirno Veljko, daćemo sve od sebe!

U sredu, 22. februara u Studiju 6 Radio Beograda, bend "Fish in Oil" održaće koncert posvećen Veljku Nikoliću. Koncert će biti uživo emitovan na talasima Trećeg programa Radio Beograda, u 20.30 u emisiji Džez. Bend će izvesti numere sa njihovog najnovijeg albuma Basamak.

Uz gitaristu Bratislava Radovanovića, osnivača benda, na ovom koncertu će nastupiti saksofonista Dušan Petrović, basista Branislav Radojković, bubnjar Tom Feđa Franklin i perkusionista Aleksandar Radojičić Šojka.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво