Читај ми!

Mina Lazarević: Ljuba i ja smo se zakleli da ćemo igrati „Čorbu od kanarinca“ dok mrdamo

Izvođenjem predstave „Čorba od kanarinca“ na sceni Akademije 28, 18. februara, biće obeležena i deseta godišnjica od premijernog izvođenja na sceni Zvezdara teatra. Glumica Mina Lazarević, gošća Beogradske hronike, ovaj komad je sa Ljubomirom Bandovićem odigrala već 150 puta.

Kada je postavljena predstava Čorba od kanarinca, kako navodi Mina Lazarević, kao i za bilo koju drugu predstavu, nije moglo da se pretpostavi da će biti tako dugovečna i popularna.

Međutim, energija, ljubav, trud, iskrenost i poštenje koje je uloženo u tu predstavu, počev od glumaca, rediteljke Staše Koprivice, Miloša Radovića koji je napisao ovaj tekst i svih ostalih, ukazivalo je na to da je u pitanju „prava stvar“, koja onda ne može kratko da traje.

„Onda u izvođenju, Ljuba i ja koji smo klasići, i užasno smo bliski, mada na Akademiji nikada nismo radili zajedno, i posle Akademije se nismo susretali profesionalno – to je uzajamna ljubav i poverenje koje je specifično“, naglašava gošća Beogradske hronike.

Dodaje da Miloš Radović, kada im je prepustio predstavu, nije hteo da im se meša u proces rada, jedino ih je zamolio: „Molim vas neka ovo ostane ljubavna priča.“

„Mi smo je apsolutno tako i doživeli, na neki svoj način. Ali to jeste jedna predivna, uzbudljiva ljubavna priča, užasno emotivna, užasno životna priča koju ljudi prepoznaju i u kojoj se pronalaze, makar u nekom segmentu svako“, napominje glumica.

Ističe da nisu dozvolili da predstava sklizne u jeftin humor, geg i lošu improvizaciju. Ceo mizanscen je proizašao iz njihove radnje i emocije, tako da je taj deo ostao gotovo isti kao na premijeri, ali svako izvođenje je u nekom smislu novo, u zavisnosti od publike i u zavisnosti od njihove energije.

„Jednostavno nismo dali, nismo dozvolili da se ona pojeftini. Čuvali smo je strašno, i dalje ćemo da je čuvamo, i zakleli smo se da ćemo da je igramo dok mrdamo, jer to što se nama desilo međusobno i to što se nama dešava svaki put sa publikom, je neprocenjivo. Neko možda to ne doživi nijednom u toku svoje karijere“, kaže Mina Lazarević na kraju gostovanja u Beogradskoj hronici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво