Читај ми!

Kanje Vest možda neće moći u tazbinu u Australiju

Pojedine izjave Kanjea Vesta iz prethodnih meseci, mogle bi da koštaju američkog repera vize za Australiju, gde je planirao da poseti porodicu i prijatelje njegove nove partnerke.

Nije neobično da Kanje Vest, koji je promenio ime u Je, planira da poseti Australiju kako bi upoznao porodicu svoje nove partnerke, Bjanke Sensori, koja je odrasla u Melburnu.

Međutim, reperu bi mogao biti odbijen zahtev za ulazak u zemlju zbog njegovih antisemitskih izjava, rekao je jedan tamošnji ministar.

Džejson Kler, ministar obrazovanja, osudio je Jeove „užasne“ antisemitske komentare u vezi sa Hitlerom i holokaustom, istakavši da su drugima koji su imali slične izjave odbijene vize.

„Takvi ljudi koji su u prošlosti podnosili zahteve za vize za Australiju su bili odbijeni. Očekujem da će, ako se prijavi, morati da prođe kroz isti proces i odgovori na ista pitanja kao i oni“, objasnio je Kler u intervjuu za Kanal devet.

Poslednjih meseci Je je imao niz antisemitskih i drugih ispada – uključujući hvaljenje Hitlera, tvitovanje slike svastike i negiranje holokausta.

Opozicioni lider Piter Daton, ministar za imigraciju u prethodnoj vladi, kaže da i on zabranio Vestu da uđe u zemlju, ali da je to odluka vlade.

„Njegovi antisemitski komentari su sramotni, njegovo ponašanje užasno. Ministar ima sposobnost da spreči da neko sa lošim karakterom dođe u našu zemlju“, ocenio je Daton.

Piter Verthejm, jedan od izvršnih direktora tela koje okuplja Jevreje u Australiji, sastao se u utorak sa zvaničnicima kako bi se založio za sprečavanje ulaska muzičara u zemlju.

„Utvrdili smo da ova konkretna osoba ne ispunjava moralne uslove i da bi bilo u nacionalnom interesu da mu ne damo vizu. U pismu smo detaljno izneli svoje razloge“, rekao je Verthejm.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво