Читај ми!

Baz Oldrin na sedmom nebu – na 93. rođendan se venčao sa „dugogodišnjom ljubavlju“

Astronaut Baz Oldrin, drugi čovek koji je hodao po Mesecu, venčao se sa Ankom Far, svojom dugogodišnjom ljubavlju na proslavi 93. rođendana. Kaže da su „uzbuđeni kao odbegli tinejdžeri“.

Penzionisani astronaut, koji je kročio na tle Meseca, u petak je proslavio 93. rođendan i na Tviteru objavio da se oženio sa šezdesetrogodišnjom dr Ankom Far na skromnoj ceremoniji u Los Anđelesu.

Oldrin je napisao: „Na svoj 93. rođendan i na dan kada će me proglasiti jednom od 'Živih legendi avijacije', sa zadovoljstvom mogu da objavim da smo se moja dugogodišnja ljubav, dr Anka Far i ja venčali.“

„Ujedinili smo se u svetom braku na maloj privatnoj ceremoniji u Los Anđelesu i uzbuđeni smo kao odbegli tinejdžeri.“

Inače dr Far, kako stoji na njenom profilu na Linktinu, bila je izvršna potpredsednica kompanije "Buzz Aldrin Ventures" od 2019. godine.

Oldrin se tri puta ženio i razvodio. Sa Džoan En Arčer se oženio 1954. godine i bio u braku 20 godina. Bio je oženjen i sa Beverli Van Zile od 1975. do 1978. i Luis Drag Kanon između 1988. i 2012. godine.

Ima troje dece – Džejmsa, Dženis i Endrua – iz braka sa Džoan En, jednog unuka, tri praunuka i jednu praunuku.

Oldrin je postao poznato ime širom sveta kao član posade misije „Apolo 11“, prve uspešne misije na Mesec u julu 1969. godine, koju su uz njega činili Nil Armstrongom i Majkl Kolins.

Postao je drugi čovek koji je kročio na Mesec i poslednji od trojice koji je i danas živ. Oldrin se povukao iz Nase u julu 1971. i nastavio da služi kao komandant Pilotske škole za istraživanje svemira u vazduhoplovnoj bazi „Edvards“ u Kaliforniji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи