Читај ми!

Preminuo glumac Davor Janjić

Poznat je po mnogobrojnim ulogama u jugoslovenskoj kinematografiji. Jedna od njih je i lik Nihada u „Ovo malo duše“. Davor Janjić preminuo je u 54. godini u Beogradu.

Vest o smrti glumca Davora Janjića potvrdio je njegov prijatelj Ahmed Burić.

Rođen je u Tuzli 18. novembra 1969. godine. Studirao je glumu na Akademiji u Sarajevu. Bio je član Otvorene scene „Obala" u Sarajevu i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu.

U glumi se okušao vrlo mlad, a još neki od naslova po kojima ga pamti publika sa naših prostora su Život sa stricem, Gorila se kupa u podne, Bluz za Saru, Kuduz, Duhovi Sarajeva i brojni drugi.

Od 1997. godine radio je i živeo u Sloveniji. Prošle godine se vratio u Beograd.

Kada se pojavio u filmu Ademira Kenovića Ovo malo duše, Davor je imao svega 17 godina, a utelovio je lik Nihada – mladića koji odrasta u selu posleratne Bosne. Njegova majka je teško bolesna i ima samo jednu želju – da se Nihad oženi. 

Ostaće upamćena njegova replika iz filma Ovo malo duše kada Nihad kaže: „Čovjek ti je Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže“.

Na vest o odlasku čuvenog glumca, oglasio se i sam Kenović koji je za sarajevski portal Kliks istakao koliko je šokiran što Davora više nema.

„Ovo je nemjerljiv gubitak, izgubili smo jednog od najtalentovanijih glumaca. Veoma sam tužan, izrazio bih svoje duboko žaljenje i sućut", naveo je reditelj.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво