Читај ми!

Preminula oskarovka Ajrin Kara, poznata po hitovima iz „Flešdensa"

Ajrin Kara, Oskarom nagrađena pevačica naslovnih pesama filma „Flešdens“, umrla je u 64. godini.

Ajrin je otpevala numere Fejm i Flešdens, a preminula je, kako je saopšio njena publicistkinja, u petak, 25. novembra. Navedeno je da je Kara umrla u svom domu na Floridi, a uzrok smrti još nije objavljen.

„Sa dubokom tugom u ime njene porodice objavljujem smrt Ajrin Kare", napisala je publicistkinja Džudit A. Mus.

Kara je bila profesionalac u muzičkom svetu, plesu i glumi, i još se kao dete pojavljivala na različitim scenama i televiziji, uključujući nastupe na Pi-Bi-Es-u i u emisiji Džonija Karsona sedamdesetih godina prošlog veka.

Ipak, pravu slavu je stekla kada je 1980. dobila ulogu u mjuziklu Fejm. Prvobitno je dobila ulogu plesačice, ali je potom za nju napisana i uloga Koko Ernandez. Naravno - otpevala je naslovnu numeru.

Bila je nominovana za dva Gremija nakon tog mjuzikla, za najboljeg novog izvođača i najboljeg ženskog pop vokalnog izvođača.

Zatim je osvojila Gremi i Oskara 1984. sa naslovnom numerom za Flešdens - film u kojem je Dženifer Bils glumila ambicioznu plesačicu.

Nastavila je sa svojom karijerom u glumi i muzici, pojavljujući se u filmovima kao što su DC Cab i City Heat i raznim televizijskim emisijama. Takođe je nastupala u živom pozorištu i mjuziklima.

„Ajrinina porodica je zatražila privatnost dok tuguje zbog gubitka. Bila je prelepa i nadarena duša čije će nasleđe zauvek živeti kroz njenu muziku i filmove", objavila je Musova.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво