Читај ми!

Tri elegantne dame kralja Čarlsa

Na državnom banketu u Bakingemskoj palati, održanom u čast južnoafričkog predsednika Sirila Ramafose, blistale su u raskošnim haljinama i nakitu tri dame iz britanske kraljevske porodice.

Poseta južnoafričkog predsednika Sirila Ramafose prva je državna poseta Velikoj Britaniji otkako je na njen presto stupio Čarls Treći. 

Tradicionalni banket na kraju prvog dana bio je prilika da sve tri dame iz britanske kraljevske porodice pokažu svoje raskošne toalete i tijare.

Kraljeva supruga Kamila nosila je čipkanu haljinu dizajnera Brusa Oldfilda, kraljevskoplave boje, u kombinaciji sa impresivnim nakitom u istoj nijansi - kraljičinom belgijskom safirnom tijarom i safirnom ogrlicom kralja Džordža Šestog.

Grofica Sofi od Veseksa, supruga kraljevog mlađeg brata Edvarda, izgledala je takođe izuzetno otmeno i elegantno u Feniks haljini boje žada londonskog modnog brenda Suzana, nošenoj uz akvamarin ogrlicu i tijaru.

Ipak stajlingom je najviše pažnje privukla kraljeva snaha, princeza od Velsa, supruga princa Vilijama. Ona se, poput Diznijeve princeze iz bajke, pojavila u beloj dugoj haljini britanske kreatorke Dženi Pekam, koja je jedna od njenih omiljenih dizajnerki.

Haljina ima duge široke rukave sa prorezima, koji deluju poput ogrtača, a na ramenima je bogato ukrašena svetlucavim ukrasima koji su se savršeno uklopili uz njen nakit - biserno-dijamantsku tijaru kraljice Meri Lover's knot i odgovarajuće minđuše i narukvicu.

Reč je o haljini iz kolekcije venčanica, koja originalno ima otvorena leđa, ali ju je Kejt modifikovala da bude konvencionalnija. Cena haljine je oko 5.000 dolara.

Bisernu tijaru kraljice Meri često mešaju sa Kembridž Lover's knot tijarom, koja je vrlo sličnog dizajna, i po njoj je kraljica Meri i naručila novu, ali odavno nije u posedu britanske kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta Druga nasledila je ovu tijaru od svoje bake, a posle je pozajmila svojoj snahi princezi Dajani, koja ju je nosila sve do razvoda od princa Čarlsa.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи