Читај ми!

Predsednik Vučić: Mladomir Puriša Đorđević je obeležio najslavniju epohu naše filmske umetnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i poštovaocima reditelja Mladomira Puriše Đorđevića.

„Rastužila me je vest o smrti Mladomira Puriše Đorđevića, režisera i scenariste koji je obeležio najslavniju epohu naše filmske umetnosti“, stoji u telegramu predsednika Vučića.

„Čovek čiji je životni put počeo stradanjem zbog ideje u koju je verovao i stvaralac koji je neumorno živeo za film, Đorđević je utkao sve nijanse ljudskog bivanja u dela koja će ostati upamćena među brojnim generacijama vernih gledalaca i poštovalaca njegovog jedinstvenog umetničkog izraza. Za naročite zasluge u oblasti filmske umetnosti, odlikovan je Sretenjskim ordenom drugog stepena, čime mu je njegova Srbija, i na ovaj način, odala priznanje“, ističe Predsednik.

„Način na koji je Puriša majstorski prikazivao ljudsku prirodu, stavljajući svoje likove u neverovatne i neretko granične situacije koje angažuju publiku da duboko promisle životne izazove, svrstao ga je u sam vrh profesije, a maestralna lakoća kojom nas je inspirisao da kroz film bolje spoznamo i sebe i specifičnosti naše kolektivne naravi, ući će u antologije naše umetničke scene.

Upućujem izraze dubokog saučešća porodici, prijateljima i kolegama Puriše Đorđevića. Neka počiva u miru“, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво