Читај ми!

Džo Bajden u Beloj kući proslavio unukino venčanje umesto svog 80. rođendana

Predsednik Džo Bajden ovog vikenda puni 80 godina, ali velika subotnja zabava u Beloj kući je bila organizovana za sasvim drugačiju i mlađu priliku. Naomi Bajden, Bajdenova najstarija unuka, razmenila je bračne zavete sa Piterom Nilom na južnom travnjaku Bele kuće.

Jednog dana nakon unukinog venčanja, Bajden će obeležiti svoje mesto u američkoj istoriji kao jedini osamdesetogodišnji predsednik. Neki zli jezici kažu da je unukino venčanje trebalo da bude maska za obeležavanje njegovog rođendana.

Samo venčanje se sastojalo iz tri dela, kako je saznao Si-En-En od osobe koja je bila upoznata sa organizacijom događaja. Ceremonija, koja je trebala da počne oko 11:15 po istočnom vremenu održana je na Južnom travnjaku – lokaciji koja ranije nije korišćena za venčanje u Beloj kući.

Gosti su u subotu rano ujutru stigli u kompleks Bele kuće, gde su im urađeni testovi na kovid 19. Dobili su ćebad i ogrtače da se ugreju na svojim sedištima u prohladno novembarsko jutro.

Prema rečima dvoje ljudi upoznatih sa detaljima venčanja, mladini roditelji, Hanter Bajden i Ketlin Bul, su je proveli niz prolaz. Dok je Naomi Bajden hodala niz prolaz, bend je svirao Bitter Sveet Simphoni grupe "The Verve". Mlada je nosila haljinu dugih rukava sa velom i šlepom, koju je dizajnirao Ralf Loren.

Džo Bajden je dopratio mladoženjine bake – Paulitu Nil i Beti Tam – niz prolaz do njihovih sedišta. Predsednik se zatim vratio i napravio „klasični Bajdenov džoging“ kako bi dočekao prvu damu i odveo je niz prolaz do njihovih sedišta.

U programu, koji je video Si-En-En, stoji da su deveruše bile Naomina sestre Finegan Džejms Bajden, Roberta Mejbel Bajden, takođe poznata kao Mejzi, i Ketrin Elizabet Nil. Mladoženjin kum bio je njegov brat Robert Eliot Nil, a kumovi su bili navedeni kao Džozef Robinet Bajden četvrti i Čarls V. Gerds.

Piterov otac, dr Vilijam Nil, u pratnji hora, tokom ceremonije je pevao, a Ejmi D'Amato je pročitala pesmu I nosim tvoje srce sa sobom E.E. Kamingsa.

Mlada i mladoženja su sami napisali svoje zavete za ceremoniju, navodi izvor.

„Bilo je zadovoljstvo gledati Naomi kako raste, upoznaje sebe i stvara tako neverovatan život“, naveli su predsednik i prva dama u saopštenju koje je Bela kuća objavila u subotu. „Sada smo ispunjeni ponosom što vidimo da je izabrala Pitera za muža i čast nam je da mu poželimo dobrodošlicu u našu porodicu. Želimo im dane pune smeha i ljubavi koja će biti sve dublja iz godine u godinu.“

Osim porodice, među značajnim gostima su bili bivši senator Kris Dod iz Konektikata i Ted Kaufman iz Delavera, i državni sekretar Toni Blinken i njegova supruga Evan Rajan, koji je bio sekretar kabineta Bele kuće.

Nakon razmene zaveta, u Beloj kući održan je manji ručak samo za porodicu i prijatelje.

Slavlje je nastavljena uveče, sa oko 325 gostiju – više nego što je prisustvovalo ceremoniji venčanja – pozvanih u Belu kuću na ples i tortu.

Predsednik i prva dama su se družili sa gostima, prema dvojici prisutnih koji su razgovarali sa Si-En-Enom ali su želeli da ostanu anonimni. Od gostiju je zatraženo da odlože svoje mobilne telefone, rekli su izvori.

Ogromna svadbena torta u sedam nivoa bila je postavljena u Plavoj sobi, a Naomi Bajden i njen suprug Piter Nil koristili su male merdevine da se popnu i preseku gornji sloj. Gosti su dobili parče torte kao poklone za rastanak – tradicija koju su Triša Nikson, Linda Džonson i Lusi Džonson radile na svojim prijemima u Beloj kući.

U Državnoj trpezariji je bio postavljen švedski sto, a veliki bend je svirao na bini podignutoj u istočnoj sobi.

Mlada je nosila haljinu bez bretela poznatog kreatora Rima Akre, a takođe je trebalo da se presvuče u drugu haljinu za zabavu kasnije uveče.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво