Читај ми!

Prvi put s ocem na lansiranje - ćerka Kim Džong Una u javnosti

Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je lansiranje „novog tipa“ interkontinentalne balističke rakete sa svojom mlađom ćerkom.

Upečatljive fotografije koje je objavila državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA) pokazuju Kim Džong Una kako pod ruku drži svoju ćerku koja je odevena u beli kaput.

Severna Koreja je probno ispalila interkontinentalnu balističku raketu „Hvasong-17", navela je državna novinska agencija KCNA.

Raketa je lansirana sa međunarodnog aerodroma u Pjongjangu, a letela je na udaljenosti od 992,2 kilometara.

Japan je nakon lansiranja rakete upozorio da izgleda da nova raketa ima potencijalni domet da stigne do kopna Sjedinjenih Američkih Država.

Kim je rekao da je svrha testa bila da „jasno demonstrira" sposobnost njegove zemlje da odgovori na ono što je nazvao „histeričnu agresiju na ratne vežbe neprijatelja koji žele da unište mir i stabilnost na Korejskom poluostrvu", navodi se u izveštaju KCNA.

KCNA nije imenovao devojčicu, koja se vidi na fotografijama u belom mantilu i drži očevu ruku dok posmatraju raketu.

Veruje se da Kim ima troje dece, dve devojčice i dečaka, a američki analitičari veruju da je jedno od njih viđeno na snimku proslave nacionalnog praznika u septembru.

Bivši američki košarkaš Denis Rodman objavio je 2013. godine da je Kim dobio ćerku po imenu Ju Ae.

Nakon putovanja u Severnu Koreju te godine, Rodman je za britanski Gardijan rekao da je provodio vreme sa Kimom i njegovom porodicom i držao bebu u rukama.

Procene su da Ju Ae ima oko 12-13 godina, što znači da će za oko četiri do pet godina upisati koledž ili vojnu službu, što bi, prema mišljenju američkog stručnjaka za severnokorejsku političku elitu Majkla Madena, ukazivalo na mogućnost da kasnije u budućnosti zameni oca u upravljanju državom ili postane njegov savetnik i „igrač u senci", poput tetke Kim Jo Džong.

Tokom jučerašnjeg monitoringa testiranja nove interkontinentalne balističke rakete, severnokorejski lider je pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica, prenela je državna novinska agencija KCNA.

Kim Džong Un istakao je da najnoviji test potvrđuje da su nuklearne snage Severne Koreje sposobne da odvrate svaku nuklearnu pretnju.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара