Čitaj mi!

Kad kralj šalje sina u vojsku – senf i kečap

Belgijski princ Gabrijel završio je predvojničku obuku na vojnoj akademiji i dobio plavu beretku od oca, kralja Filipa.

Belgijski princ Gabrijel, sin kralja Filipa i kraljice Matilde, završio je prvu fazu obuke u belgijskoj vojnoj školi, koju je pre godinu dana prošla i njegova starija sestra, prestolonaslednica Elizabeta.

 

Povodom inicijacije novih polaznika, u Briselu je održana svečana ceremonija, na kojoj su kadeti Kraljevske vojne škole simbolično dobili plave beretke. Ove godine ceremoniji je predsedavao kralj Filip lično, pa je 19-godišnji Gabrijel dobio beretku iz ruku svog oca.

Obuka za 195 kadeta počela je u avgustu, a Gabrijel na vojnoj akademiji studira društvene i vojne nauke.

Osim tate, ceremoniji su prisustvovale i mama i sestra.

Kraljica Matilda je, kao i uvek do sada, bila upadljivo elegantna, u nacionalnim bojama,  u živopisnoj kombinaciji žutih širokih pantalona i kaputića domaće modne kuće Natan, koju je spojila sa narandžastom bluzom, cipelama, rukavicama, tašnom i veselim asimetričnim šeširićem Fabijen Delvinj u istoj nijansi.

Njen stajling je međutim izazvao oprečne komentare na društvenim mrežama, a većina pratilaca se šalila na njen račun, da je poput hamburgera, spojila senf i kečap i da liči na „Mekdonaldovu majku”.

Matilda važi za jednu od najelegantnijih pripadnica evropskih kraljevskih porodica, a često smelo kombinuje drečave boje, poput holandske kraljice Maksime.

Sami prosudite da li je i ovog puta bila na visini zadatka.

Osim Elizabete i Gabrijela, belgijski kraljevski par ima i mlađeg sina Emanuela, koji je upravo napunio 17 godina, te 14-godišnju ćerku Eleonoru.