Читај ми!

Kim Kardašijan mora da plati kaznu od 1,26 miliona dolara zbog promovisanja kriptovalute

Američka rijaliti zvezda nagodila se sa američkom Komisijom za hartije od vrednosti da plati 1,26 miliona kazne jer je reklamirala kriptovalutu etereum na Instagramu prošle godine, a nije obelodanila pre toga da je bila plaćena za to.

Uprkos tome što rijaliti zvezda i preduzetnica nije želela da prizna krivicu, pristala je da naredne tri godina ne promoviše kriptovalute.

Kardašijanova, čije se bogatstvo procenjuje na 1,8 milijardi dolara, reklamirala je na svom Instagram profilu etereoum kojn u junu 2021. godine i navela da se radi o marketinškoj promociji.

Cena kritpovalute je nakon skočila 632 odsto nakon podrške koju je dobila od nje i drugih poznatih ličnosti, poput boksera Flojda Mejvedera i košarkaša Pola Pirsa. Međutim, vrednost etereuma se posle nekog vremena strmoglavila i mnogi vlasnici su ostali sa bezvrednim kriptonovčićima.

Iako je Kardašijanova navela da se radi o reklami, to nije bilo dovoljno regulatorima, koji su rekli da je morala da kaže svojim pratiocima koliko je tačno plaćena za promociju.

Prvi čovek komisije, Geri Gensler, postavio je i Jutjub snimak u kom objašnjava zašto je federalnoj agenciji važno da li poznate ličnosti promovišu kriptovalute i druge hartije od vrednosti.

„Zakon je jasan. Svaka osoba koja promoviše kriptovalute mora da obelodani prirodu, izvor i visinu kompenzacije koju dobija u zamenu za reklamu. Investitori treba da znaju da li je promocija pristrasna ili ne“, istakli su iz Komisije za hartije od vrednosti.

Kardašijanova je za reklamu plaćena 250.000 dolara koje će uz dodatnih 10.000 dolara kamate morati da vrati. Milion dolara povrh toga je čista kazna koja treba da je odvrati od budućih ovakvih poslovnih poduhvata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара