Čitaj mi!

Vojvodi oduzeli dozvolu zbog crvenog svetla, „vadi“ se da treba da planira Čarlsovo krunisanje

Vojvoda od Norfolka Edvard Ficalan Hauard ostao je bez vozačke dozvole nakon prolaska kroz crveno svetlo, a vojvoda ima zanimljiv adut koji pokušava da iskoristi da dobije dozvolu nazad.

Osamnaesti vojvoda od Norfolka pokušava da iskoristi svoje planerske talente da povrati vozačku dozvolu. Naime, on je čovek odgovoran za planiranje sahrane kraljice Elizabete Druge, a imaće i glavnu ulogu u osmišljavanju svečanosti krunisanja kralja Čarlsa.

Vojvoda je policiji priznao da je prošao kroz crveno svetlo u Londonu 7. aprila. Prvobitno je odbijao optužbe, ali je pred sudom priznao da nije pazio na put, već pričao telefonom sa suprugom.

Tužilac je rekao sudu da je najprestižniji vojvoda u Engleskoj već prikupio devet kaznenih poena i da će mu zbog šest novih poena zbog prolaska kroz crveno biti oduzeta vozačka dozvola.

Međutim, vojvoda od Norfolka ima keca u rukavu, pošto se nada da će mu njegove planerske sposobnosti pomoći da izbegne oduzimanje dozvole.

„Ovo je izuzetno čudna situacija, u kojoj vojvoda od Norfolka je bio odgovoran za organizaciju Njenog veličanstva kraljice Elizabete Druge, a sada je odgovoran za planiranje ceremonije krunisanja Njegovog veličanstva kralja Čarlsa Trećeg“, rekla je njegova advokatica Nataša Dardašti.

Kako bi mogao da na najbolji način obavi svoja zaduženja, odbrana će tražiti da sud napravi izuzetak i vojvodi progleda kroz prste.

broj komentara 0 pošalji komentar