Читај ми!

Olivija Njuton Džon preminula u 74. godini

Pevačica i glumica Olivija Njuton Džon, koja je stekla međunarodnu slavu brojnim pop hitovima i ulogom u filmu „Briljantin“, preminula je u 74. godini.

Njen muž Džon Isterling rekao je da je preminula na ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima.

Tačan uzrok smrti nije saopšten, ali se umetnica borila sa rakom dojke punih 30 godina, koji joj je prvi put dijagnostikovan 1992. Bolest se vratila 2013. godine, a 2017. je otkriveno da je karcinom metastazirao na kosti.

Povodom njene smrti oglasio se i Džon Travolta.

„Moja najdraža, Olivija. Učinila si živote svih nas boljim. Videćemo se niz put i svi ćemo biti ponovo zajedno. Tvoj od trenutka kad sam te ugledao i zauvek. Tvoj Deni, tvoj Džon“, napisao je glumac. 

Olivija je popularnost stekla 70-godina hitovima If Not for You, Let me Be There i Have You Never Been Mellow.

Na „Pesmi Evrovizije“ 1974. godine predstavljala je Ujedinjeno Kraljevstvo i plasirala se na četvrto mesto pesmom Long Live Love.

Međunarodnu slavu stekla je 1978. godine ulogom Sendi u Briljantinu zajedno sa Džonom Travoltom.

Film je stekao kultni status i često se spominje kao jedan od najboljih mjuzikala, najviše zahvaljujući hemiji između Olivije i Travolte i pesmama You're the One that I Want, Summer Nights i Hopelessly Devoted to You.

Najveći muzički hit usledio je 1981. godine – Physical, koji je punih 10 nedelja vladao top-listama i u trenutku objavljivanja oborio sve rekorde.

Tokom snimanja filma Ksanadu upoznala je Meta Latancija, za kog se udala 1984. godine, a dve godine kasnije rodila je ćerku Klo Rouz. Razveli su se 1995. godine. Za Džona Isterlinga, osnivača kompanije „Amazon herb“, udala se 2008. godine.

Dobitnica je četiri Gremija, tokom karijere je objavila 28 studijskih albuma i prodala više od 100 miliona nosača zvuka. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво