Читај ми!

Šeron Stoun otkrila da je imala 9 pobačaja: Ženama se nameće osećaj krivice i neuspeha

Odluku Šeron Stoun da otkrije privatne tragične detalje iz svog života o tome da je pretrpela devet pobačaja pozdravila su brojna udruženja i opisale je kao veliku pomoć svim ženama.

Američka glumica istakla je da su to i fizički i emocionalno strašno teške stvari, kao i to da se mnogim ženama koje izgube trudnoću nameće „osećanje krivice i neuspeha“.

Stounova je otkrila ove detalje odgovarajući na Instagram post o intervjuu američke plesačice Pete Mergatrojd u kom je za magazin Pipl govorila o gubitku trudnoće.

„Mi kao žene nemamo gde da diskutujemo o dubini takvog gubitka. Izgubila sam devetoro dece zbog pobačaja“, napisala je zvezda Niskih strasti.

Šezdesetčetvorogodišnja glumica pati od endometrioze zbog čega nije uspela da ima svoju biološku decu, ali ima tri sina koja je usvojila.

„Fizički i emocionalno to nisu lake situacije, ali smo naterane da taj bol nosimo same i potajno uz osećanje krivice i neuspeha. Umesto da osetimo saosećanje i empatiju koje nam u lečenju toga toliko trebaju“, istakla je glumica.

Dodala je i da je odnos preovlađujuće muške kulture prema zdravlju i dobrobiti žena neuk, a često i veoma neprijateljski i ugnjetavački.

Rut Bender Atik, direktorka američkog Udruženja žena koje su izgubile trudnoću, pozdravila je glumičin komentar i rekla da je potrebna velika hrabrost, posebno za žene u javnom životu, da pričaju o nečemu kao što je pobačaj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво