Читај ми!

Kabi Lame je internet zvezda broj jedan - ćutanje vredno 143 miliona pratilaca

TikTok ima novog aktuelnog šampiona. Kabi Lame, 22-godišnji kreator rođen u Senegalu, postao je najpraćenija osoba na toj platformi, nadmašivši Čarli D'Amelio, koja je ranije nosila tu titulu. Lame sada ima više od 142,7 miliona pratilaca, 400.000 više od D'Amelijeve.

Lame je osvojio pratioce na TikToku stvaranjem tihih video snimaka koji parodiraju druge internet klipove koji su navodno „lajf hakovi", ali su zapravo previše složena rešenja za jednostavne probleme. Sleganjem ramenima i ogorčenim pogledom, pojednostavljuje „jednostavne“ popravke. 

Sada prvenstveno objavljuje tihe komedije, skupljajući milione pregleda i lajkova.

Broj njegovih pratilaca „eksplodirao“ je prošle godine, a poslednjih nedelja fanovi su pokrenuli napore da ga potisnu na vrh.

„Pravio sam video snimke na Jutjubu kao dete, ali su ih gledali samo moj otac i ujak. I upravo sa TikTokom sam shvatio da sam pronašao idealnu platformu za mene da postavim svoje samozatajne i komične video snimke", izjavio je za Lame za Hajperbist ranije ovog meseca. 

Lameov uspon i pad D'Amelijeve na drugu poziciju je značajan fenomen.

D'Amelijeva i njena sestra Diksi su dve centralne ličnosti TikToka, koje grade čitav medijski brend na onome što i same priznaju da je u početku bila slučajna slava.

Njihov meteorski uspon do slave kroz nekoliko sekundi dugih video zapisa o plesu zbunio je ljude koji nisu na TikTok-u, i inspirisao milione pratilaca da pokušaju da urade isto.

Prema procenama Forbsa, sestre su prošle godine zaradile oko 27,5 miliona dolara.

Lame, je rođen u Senegalu i preselio se u severnu Italiju kada je imao godinu dana.

Prvi put je stekao slavu na platformi za deljenje videa 2020. godine nakon što je dobio otkaz na poslu u fabrici tokom pandemije.

A sada sa čuvenom modnom kućom Bos radi na kreiranju kolekcije za proleće/leto 2022.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво