Читај ми!

Dušanka Stojanović Glid o Milevi Ajnštajn: O važnim ženama se uvek kasno sazna

Velika moć transformacije i raznovrsnost uloga, Dušanki Stojanović Glid, prvakinji drame Narodnog pozorišta, dodelili su ovoj glumici tumačenje lika jedne od najzapaženijih žena naših prostora - Mileve Ajnštajn.

Bila je Vila, Majka hrabrost, Mir Jam, Esma, Đurđa, a sada je gospođa Ajnštajn. Premijera Gospođe Ajnštajn, u okviru Belefa na programu je u Narodnom pozorištu 30. juna. 

U priči o ljubavi, strasti, poverenju i izdaji, Goran Jevtić igra ulogu velikog naučnika Alberta Ajnštajna.

„Te žene nauke, kulture i naše istorije, svega onoga šti su ostavile za sobom - o njima se uvek mnogo kasnije sazna sve, ali nikad detalji, nikada taj intimni život", rekla je gostujući u Beogradskoj hronici glumica Dušanka Stojanović Glid.

Dodala je da je Mileva Ajnštajn svakako žena koja je tretirana kao senka Alberta Ajnštajna, ali i da je ona ama, tokom proba i priprema, saznala dosta o supruzi naučnika.

„Radeći ovaj komad, shvatila sam da je Mileva imala jednu jako veliku slobodu duha, i da je imala u suštini svoja htenja, i da je njen talenat ulazio u sferu njene individualne slobode", rekla je glumica.

„Ona je apsolutno superiorna, preuzela je ogromnu odgovornost, imala je sa njim troje dece i ostala u Švajcarskoj da živi, dobila je sav novac od Nobelove nagrade, ona je zapravo jedna izuzetno vitalna i hrabra žena", dodaje Stojanović Glid.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво